PhD-kandidaat/Arts-onderzoeker Onderwijskundig Onderzoek Medische Opleidingen

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Zoek jij een uitdagende baan waarin onderwijs en wetenschap samenkomen? Heb je interesse in het verrichten van onderzoek op medisch-onderwijskundig gebied en wil je graag promoveren? Dan is deze positie wellicht iets voor jou.

In het kort

• Je hebt een afgeronde mastergraad in Onderwijswetenschappen, Geneeskunde, Biomedische wetenschappen of vergelijkbaar
• Je doet onderzoek naar de innovatie van onderwijs, toetsing en evaluatie
• Je werkt samen met andere onderzoekers binnen een team met uitgebreide expertise

Wat ga je doen?

Wij zoeken een enthousiaste PhD-kandidaat of arts-onderzoeker die zich gaat bezighouden met onderzoek naar onderwijs, in het bijzonder innovatie van onderwijs en toetsing, en de evaluatie daarvan. Je komt te werken binnen een groep van PhD-kandidaten, onderwijskundigen en wetenschappers die werkzaam zijn binnen de onderzoeksgroep van het Onderwijs Expertise Centrum (OEC). Je werkt samen met de andere PhD-kandidaten binnen een team met uitgebreide expertise op onderwijskundig gebied, van innovatie en ontwikkeling tot toetsing. Je zet zelf onderzoeken op, verricht literatuurstudies, verzamelt en analyseert gegevens. Ook rapporteer en adviseer je over resultaten en voortgang, publiceer je uitgevoerd onderzoek en geef je presentaties op (inter)nationale congressen en bijeenkomsten. Het streven is dat je werkzaamheden leiden tot een academische promotie.

Wat vragen wij?

Je hebt een (bio)medische of onderwijskundige achtergrond, blijkend uit een afgeronde masteropleiding in Onderwijswetenschappen, Geneeskunde, Biomedische wetenschappen of een gerelateerde opleiding. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met het opzetten van onderzoeken en het (kwantitatief en kwalitatief) verwerken van onderzoeksresultaten. Je hebt interesse in medisch onderwijs en in het bijzonder met betrekking tot onderzoek. Uiteraard heb je goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en ben je in staat om met verschillende betrokkenen samen te werken, maar kun je ook goed zelfstandig werken. Tot slot beheers je de Engelse taal uitstekend, zodat je in staat bent om wetenschappelijke artikelen te schrijven en presentaties te geven.

Meer informatie

Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.495,- in het eerste jaar en € 3.196,- in het laatste jaar (schaal Pro). Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 2.911,- en maximaal € 4.615,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Wij vragen je om bij je sollicitatie je affiniteit en/of ervaring met onderwijskundig onderzoek uitgebreid toe te lichten.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Onderwijs Expertise Centrum ondersteunt en adviseert de onderwijs- en opleidingsafdelingen met expertise en kennis op het vlak van onderwijs en onderwijsontwikkeling. Daarnaast vindt er onderzoek naar medisch onderwijs plaats, om zo de kennis en het inzicht over wat nu echt goed werkt in de praktijk te vergroten. Bij het vormgeven van het onderzoeksprogramma werkt het OEC onder andere nauw samen met klinische afdelingen in het LUMC, zoals de afdeling Maag-Darm- en Leverziekten (MDL). Je wordt aangesteld bij de afdeling MDL. Deze afdeling houdt zich actief bezig met onderwijs aan medisch studenten, maar ook met onderwijs binnen de medische vervolgopleidingen en postacademisch onderwijs. Het onderzoek vindt plaats in nauwe samenwerking tussen de afdeling MDL en het OEC. Het onderzoeksteam bestaat uit ervaren onderzoekers en PhD-kandidaten. De onderzoeksgroep verricht onderwijskundig onderzoek binnen drie onderzoekslijnen: Innovatie en Evaluatie: evaluatief onderzoek van innovaties en interventies in het medisch onderwijs; Technology Enhanced Learning: onderzoek naar het optimaal inzetten van digitaal ondersteund onderwijs, met name vanuit een blended learning concept; en Wetenschappelijke en Academische Vorming: onderzoek naar de effecten van wetenschappelijke vorming in het curriculum op life long learning en wetenschappelijke vaardigheden. Jouw positie valt binnen de lijn Innovatie en Evaluatie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Vanuit het Onderwijs Expertise Centrum bieden wij je een goed begeleidingsprogramma door ervaren collega’s en een uitdagende werkomgeving.

Contact: Marchien de Mooij, manager, Onderwijs Expertise Centrum
071-526 86 07
m.j.de_mooij@lumc.nl

Solliciteren