PhD-kandidaat Atherosclerose en Leverziekte

Onderzoek & onderwijs

Je functie

We zijn op zoek naar een gemotiveerde PhD-kandidaat die geïnteresseerd is in atherosclerose en leverziekte. Ben je op zoek naar een onderzoeksproject in een deskundige internationale werkomgeving met een team van diverse, zeer gemotiveerde experts? Dan is dit de plek voor jou!

In het kort

• Je bent in het bezit van een masterdiploma Biomedische Wetenschappen, Life Sciences of vergelijkbaar
• Je bent gekwalificeerd om experimenten met dieren uit te voeren
• Je bent zeer geïnteresseerd in het gebruik van diermodellen om het werkingsmechanisme van specifieke medicatie binnen jouw interessegebied te bestuderen
• Binnen dit onderzoek ben je in dienst van het LUMC, maar is je werkplek bij TNO Leiden 

Wat ga je doen?

Je onderzoek richt zich op de translationele waarde van diermodellen om het werkingsmechanisme van geselecteerde preklinische en gecommercialiseerde therapeutische interventies op het gebied van atherosclerose en niet-alcoholische steatohepatitis (NASH). Daarnaast ontwikkel je nieuwe uitlezingen voor de analyse van ontstekings- en celbiologische processen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en voortgang van ziekten. Dit onderzoeksproject is een samenwerking tussen TNO en prof. dr. J. Wouter Jukema van de afdeling Cardiologie van het LUMC. Je maakt deel uit van multidisciplinaire teams van wetenschappers en technici van TNO Leiden. Samen werken jullie aan het versterken van het kennisniveau van de afdeling, en vergroot je de samenwerking met de farmaceutische industrie. Dit alles in een internationale werkomgeving met een team van diverse en zeer gemotiveerde experts.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een PhD-kandidaat met bewezen interesse in atherosclerose en leveraandoeningen. Je bent daarbij in het bezit van een MSc-diploma Biomedische Wetenschappen, Life Sciences, of vergelijkbaar, en je bent gekwalificeerd om experimenten met dieren uit te voeren (ex. Art. 9). Je bent enthousiast, zeer gemotiveerd en hebt een grote interesse in de wetenschap. Daarnaast zijn uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel spreken en schrijven, het vermogen om in een multidisciplinair team te werken en nauwkeurigheid in het lab vereist.

Meer informatie

Je ben in dienst van het LUMC, maar je werkplek is bij TNO Leiden. TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die met haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de gehele samenleving. Binnen de afdeling Gezond Leven ontwikkelen we innovaties binnen de preklinische en klinische fase van medicijnontwikkeling, met als doel het faalpercentage van nieuwe geneesmiddelen sterk te verlagen. Hierdoor kunnen we ontwikkelingskosten verlagen en krijgen we de medicijnen sneller bij de patiënten. Voor meer informatie, zie https://www.tno.nl/en/focus-areas/healthy-living/ 

Je krijgt een contract voor een jaar, met een verlenging van drie jaar bij een positieve voortgangsbeoordeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Geurt Stokman, projectleider, afdeling Metabolic Health Research, e-mail: geurt.stokman@tno

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Metabolic Health Research binnen Gezond Leven van TNO Leiden heeft een internationaal erkende positie op het gebied van hart-, vaat- en stofwisselingsziekten. Het werk van de afdeling richt zich op innovatief, toegepast onderzoek in samenwerking met de farmaceutische en voedingsindustrie op het gebied van farmacologische- en dieetmodulatie van het plasma-lipoproteïnemetabolisme, ontstekingen, atherosclerose, NASH en diabetes type 2. Deze studies gebruiken voornamelijk genetisch gemanipuleerde diermodellen, waaronder de APOE*3-Leiden en APOE*3-Leiden CETP muizen, die gevestigde modellen zijn voor het mensachtige lipoproteïnemetabolisme, atherosclerose en metabool syndroom. TNO Metabolic Health Research werkt vaak samen met de afdelingen Cardiologie en Interne Geneeskunde van het LUMC zoals te zien is in veel gezamenlijke publicaties.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Wouter Jukema, medisch specialist, afdeling Cardiologie

cardio@lumc.nl

Solliciteren