Peritoneaal Dialyse Verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je verpleegkundige en op zoek naar een baan waar je tijdens kantooruren werkt en geen nachtdiensten draait? Dan zijn wij op zoek naar jou! Onze afdeling Dialyse is op zoek naar een Peritoneaal Dialyse Verpleegkundige (PD-verpleegkundige). Grijp jij deze kans?

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Peritoneaal Dialyse
• De huidige patiëntengroep bestaat uit 27 patiënten
• Voor deze patiënten ben jij het eerste aanspreekpunt
• Je werktijden zijn van 09.00 tot 17.00 uur
• Daarnaast draai je volgens rooster bereikbaarheidsdiensten waar je uiteraard vergoeding voor krijgt  

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden zijn zeer afwisselend; van het geven van voorlichting en training aan de patiënt tot scholing voor collega’s en thuiszorgmedewerkers. Je draait met de arts mee op onze polikliniek en bent het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten. Naast dat je nauw contact hebt met patiënten, heb je ook veelvuldig contact met nefrologen, thuiszorgorganisaties en andere disciplines binnen het ziekenhuis. Innovatie, ambitie en Quality of Life staan hierbij hoog in het vaandel. Op onze afdeling bestaat de  huidige patiëntengroep uit 27 patiënten. Als PD-verpleegkundige werk je in een klein team en bouw je met deze patiënten een langdurige zorgrelatie op. Dit houdt in dat je naast hartverwarmende gesprekken, ook geconfronteerd zal worden met een grote verscheidenheid aan psychosociale zorgvragen en verpleegproblemen tot het begeleiden van een comfortabel levenseinde. In alle fases speel jij een belangrijke rol.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een empathische, flexibele collega die te allen tijde de patiënt centraal stelt. Je hebt de mbo- of hbo-opleiding Verpleegkunde afgerond. Bij voorkeur heb je minimaal een jaar werkervaring als verpleegkundige. Daarnaast ben je in het bezit van het diploma Dialyse-verpleegkundige. Heb je dit niet? Dan krijg je de mogelijkheid om direct te starten met werken en daarnaast de leereenheid PD te volgen aan de Amstel Academy. Deze opleiding wordt twee keer per jaar gegeven en duurt 3,5 dag. Verder is het binnen deze functie belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kan werken, stressbestendig bent en snel kan schakelen. Word jij onze nieuwe collega?

Meer informatie

Als PD-verpleegkundige werk je doordeweeks van 9.00 uur tot 17.00 uur. Je werkt geen avonddiensten of weekenddiensten, maar draait wel volgens het rooster mee aan onze bereikbaarheidsdiensten. Hier ontvang je uiteraard een vergoeding voor.

Wil je een dagje meelopen op de PD? Je bent van harte welkom! Bel voor meer informatie met de teamleider voor een afspraak. Telnr. 071-5261960. Wil je vast online een kijkje nemen op de afdeling? Bekijk dan hier onze nieuwe afdelingsfilm.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Yvonne Schaareman

Yvonne Schaareman 

"Het is hier soms rennen en vliegen, maar vervelen doe je je nooit."

Je werkplek

Peritoneaal Dialyse is onderdeel van de afdeling Dialyse waar in totaal 45 collega’s werken. Onze Dialyse afdeling heeft vijftien stations voor chronische en acute dialysezorg in het LUMC en zes stations voor chronische dialyse in Katwijk.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Diana van Duijvenbode en Nel Reurich, teamleiders, afdeling Dialyse
06-29386980

Solliciteren