Opleiding tot Diabetesverpleegkundige  

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je een betrokken verpleegkundige en toe aan een nieuwe uitdaging? Word je enthousiast van diabeteszorg en kun je goed werken in team verband? Kom dan ons diabetesteam versterken! Wij geven je de kans de opleiding tot diabetesverpleegkundige te volgen om daarna als diabetesverpleegkundige bij ons aan de slag te gaan!

In het kort

• Je volgt gedurende een jaar de opleiding tot diabetesverpleegkundige
• Je komt te werken op de diabetespoli en de -kliniek
• Hier maak jij deel uit van ons diabetesteam
• Je gaat aan de slag binnen een enthousiast, divers en hecht team
• Samen zetten we ons in voor de beste zorg voor onze patiënten

Wat ga je doen?

Gedurende een jaar volg je de opleiding tot diabetesverpleegkundige waarbij je praktijkervaring opdoet op onze afdeling. Jouw hoofdtaak als diabetesverpleegkundige is natuurlijk het verlenen van verpleegkundige zorg aan onze patiënten met Diabetes Mellitus. Je geeft de patiënt advies over de behandeling van de ziekte en het voorkomen van complicaties. Samen met de patiënt maak je afspraken over zelfcontrole en zelfregulatie. Deze ziekte kan ook maatschappelijke of psychologische gevolgen met zich meebrengen en hierin begeleid je de patiënt. Dit doe je niet alleen, maar samen met je team. Je werkt binnen een gelijkwaardig en hecht diabetesteam dat bestaat uit onder andere internisten, diëtisten en een medisch psycholoog. Samen zetten jullie je in voor de beste zorg voor onze patiënten, waarbij de patiënt centraal staat. Bij ons krijg jij de ruimte om je opleiding tot diabetesverpleegkundige te volgen en jezelf verder te ontwikkelen. Kom jij ons team versterken?

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een betrokken en enthousiaste verpleegkundige. Ook als je pas net gediplomeerd bent als verpleegkundige nodigen we je van harte uit te solliciteren en helpen wij je met de opleiding en het inwerktraject. Verder kun je goed samenwerken in een team. Je staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de V&VN. Herken jij je in onze functieomschrijving en wil jij samen met ons werken aan betere diabeteszorg? Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

Voor meer informatie over de opleiding en opleidingseisen tot diabetesverpleegkundige kan je contact opnemen met Hogeschool Utrecht, email: info@hu.nl.

De functie bestaat uit poliklinische en klinische werkzaamheden. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van je opleiding van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt tijdens het volgen van de opleiding maximaal € 3.280,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC). Na afronding van je opleiding bedraagt je salaris maximaal € 3.712,-  bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8B, CAO UMC).

Voor deze vacature vragen wij minimaal twee referenties op.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Endocrinologie is momenteel sterk in beweging door de aandacht die we besteden aan de continue verbetering van patiëntenzorg. De speerpunten van onze afdeling zijn: complexe diabetes zorg, calcium- en botziekten, en neuro-endocrine tumoren. Als diabetesteam hebben we als uitgangspunten dat de patiënt centraal staat, de zorg wordt afgestemd op de behoefte van de patiënt en er een hoge mate van transparantie over de geleverde zorg is. Als enige centrum in Nederland bieden wij zorgprogramma’s (modules) aan. Dit zijn specifieke behandeltrajecten, zodat de patiënt vooraf weet waar hij/zij aan toe is. Tevens is het LUMC een transplantatiecentrum, waar gecombineerde nier-pancreastransplantaties en eilandjes van Langerhans-transplantaties plaatsvinden. En wij zijn een Europees expertise centrum voor genetische vormen van diabetes (MODY).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Wendela Meilink, diabetesverpleegkundige, afdeling Endocrinologie
06-25115282

Solliciteren