Opleiding tot Verpleegkundige Moeder en Pasgeborene

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij (bijna) verpleegkundige en wil jij je verder specialiseren op het gebied van geboortezorg binnen een academische setting? Staat bij jou het gezin centraal en deel jij onze kernwaarden? Dan ben jij degene die wij zoeken!

In het kort

• Wij leiden je op tot gespecialiseerd verpleegkundige moeder en pasgeborene.
• Wij zoeken zowel mbo als hbo-verpleegkundigen.
• Net klaar met de basisopleiding en nog geen ervaring op kunnen doen in het ziekenhuis? Ook zonder ziekenhuiservaring nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
• Wij vinden jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk: na de opleiding zijn er mogelijkheden om je verder te specialiseren tot obstetrie-of IC-neonatologie verpleegkundige.
• Je komt te werken binnen GeboorteHuis Leiden: een moderne afdeling waar gezin en pasgeborene waar mogelijk altijd samen zijn.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt het gezin tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed waarbij jij expert bent in de laag tot midden complexe zorg voor zowel moeder als de (zieke) pasgeborene. Jij bent een belangrijke schakel voor de gezinsgerichte zorg binnen GHL; jij zorgt ervoor dat de belangen van het gezin centraal komen te staan. Als de complexiteit van zorg toeneemt, schakel je de expertise van jouw collega in en draag je de zorg over. Je hebt oog voor wat beter kan, maakt dit bespreekbaar en onderneemt actie waardoor de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft. Je werkt hierin samen met een hecht team van o.a. (obstetrie)verpleegkundigen, kraamverzorgenden, verloskundigen en gynaecologen. Hou je van dynamiek en heb je hart voor zowel acute als klinische zorg? Dan zit je bij ons goed! De complexiteit en inhoud van de zorgsituaties maken dat er elke dag mogelijkheden zijn om te leren. Dit vereist van jou een scherpe klinisch blik, snel schakelen en vooruitziend handelen.

Wat vragen wij?

Jij bent een verpleegkundige die (bijna) klaar is met mbo-V of hbo-V. Je sprankelt als je begint te vertellen over de zorg voor gezinnen en je hebt jouw eigen ideeën over wat hierin belangrijk is. Je weet van aanpakken maar bent je ook bewust van jouw grenzen die je goed bespreekbaar kan maken. Klinisch redeneren is “jouw ding” en je wilt je hier graag verder in ontwikkelen. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de rol van verpleegkundige moeder en pasgeborene binnen GHL door jouw kritische blik en professionele communicatie. Uiteraard is het werken in wisselende diensten voor jou geen probleem. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan hopen we jouw sollicitatie snel te ontvangen!

Meer informatie

In deze nieuwe functie binnen GHL krijg je de kans om na een korte inwerkperiode van maximaal 2 maanden te starten met de opleiding voor verpleegkundige moeder en pasgeborene (VMP). Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je via de Amstel Academie en duurt 9 maanden. In de praktijk staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Dit borgen wij door in samenspraak met jou de praktijkleerroute vast te stellen en vorm te geven. Wij geven de kaders maar jij hebt de regie! Onze praktijkleercoach ondersteunt jou en jouw begeleiders hierbij in de dagelijkse praktijk. Om jouw leerrendement zo groot mogelijk te maken, werk je tijdens de inwerkperiode en opleiding 32 uur per week. Hierna is een kleiner contract zeker bespreekbaar.

Voor deze functie zullen wij twee referenties opvragen. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons? Bezoek dan onze website of bekijk de digitale rondleiding over onze afdeling.

Bij vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met Jacqueline Verloop, verpleegkundig teamleider, afdeling GeboorteHuis Leiden, telefoon: 071 529 74 69, e-mail: J.C.Verloop-Gillebaart@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Annabel Zaag

Annabel Zaag

"We hebben een groot team, maar het is fijn om binnen dit team samen te werken."

Je werkplek

GeboorteHuis Leiden is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen het LUMC, Alrijne Ziekenhuis Leiden en verloskundigen uit de regio. Samen met de NICU vormen we de verpleegeenheid Perinatologie. We leveren reguliere en hoog complexe gezinsgerichte geboortezorg. Daarnaast zijn wij het landelijk centrum voor de behandeling van zwangere met een vastgesteld rhesus-antagonisme en TTTS (Twin-to-twin transfusion syndrome). We coachen ouders of verzorgers in de dagelijkse zorg voor hun pasgeborene(n), zodat zij dit zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Uiteraard kan een partner blijven slapen. Bij medium care zorg voor de pasgeborene blijft de baby bij de moeder op de kamer, waar medium care faciliteiten en deskundig personeel aanwezig is. Neemt de complexiteit van de zorg toe dan wordt de baby overgeplaatst naar de NICU. Ons doel: alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Marijke de Roode, praktijkleercoach, afdeling GeboorteHuis Leiden
06 25 19 61 98
e-mail: M.de_Roode-Thijssen@lumc.nl

Solliciteren