Opleiding tot Obstetrieverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Zwangerschap, geboorte en kraamtijd zijn bijzondere periodes in iemands leven, waar je als obstetrieverpleegkundige een waardevolle bijdrage aan kunt leveren. Ben jij momenteel verpleegkundige en wil je je verder specialiseren op het gebied van geboortezorg binnen een academische setting? Staat bij jou het gezin centraal en deel jij onze kernwaarden? Dan ben jij degene die wij zoeken!

In het kort

• Wij leiden je op tot gespecialiseerd obstetrieverpleegkundige
• Je komt te werken op een moderne afdeling binnen een academische omgeving
• Als obstetrieverpleegkundige geef je gezinsgerichte en specialistische zorg
• Voor de start van de opleiding is er een voorwerktraject wat past bij jouw achtergrond en ervaring
• De opleiding tot obstetrieverpleegkundige duurt twaalf maanden
• Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige in opleiding tot obstetrieverpleegkundige kom je te werken op een moderne afdeling met 33 éénpersoonsgeboortekamers. Je ondersteunt het gezin tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed waarbij je de zorg afstemt op diens wensen en behoeften. Dit doe je samen met een hecht team van verpleegkundigen, artsen in opleiding tot specialist, gynaecologen, verloskundigen, lactatiekundigen en kraamverzorgenden. Het werk op onze afdeling is dynamisch: de complexiteit en inhoud van de zorgsituaties kunnen snel veranderen. Dit vereist van jou een scherpe klinisch blik, snel schakelen en vooruitziend handelen. Klinisch redeneren en professioneel communiceren zijn hierbij onmisbare vaardigheden.

Wat vragen wij?

Ben je een verpleegkundige met bij voorkeur een jaar werkervaring en wil je je verder specialiseren? Dan is de opleiding tot obstetrieverpleegkundige wellicht iets voor jou! Belangrijk is dat je een enthousiaste verpleegkundige bent met een patiëntgerichte, collegiale instelling, een leergierige houding hebt en in staat bent tot zelfreflectie. Je weet van aanpakken en kunt goed omgaan met complexe zorgsituaties ook als dat betekent dat je dag niet altijd verloopt zoals je had gepland. Tenslotte is het werken in wisselende diensten voor jou geen probleem. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan hopen we jouw sollicitatie snel te ontvangen.

Meer informatie

De opleiding start twee keer per jaar, in januari en september. Zes tot negen maanden van te voren begin je met voorwerken op de afdeling. 

Voor deze functie zullen wij twee referenties opvragen.  

Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons? Bezoek dan onze site

Bij vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met een van onze verpleegkundig teamleiders:
- Jolanda Nieuwenbroek, telefoon 071 529 73 05 
- Jacqueline Verloop, telefoon 071 529 74 69

Annabel Zaag

Annabel Zaag

"We hebben een groot team, maar het is fijn om binnen dit team samen te werken."

Je werkplek

GeboorteHuis Leiden is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen het LUMC, Alrijne Ziekenhuis Leiden en verloskundigen uit de regio. Samen met de NICU vormen we de verpleegeenheid Perinatologie. We leveren reguliere en hoog complexe gezinsgerichte geboortezorg. Daarnaast zijn wij het landelijk centrum voor de behandeling van zwangere met een vastgesteld rhesus-antagonisme en TTTS (Twin-to-twin transfusion syndrome). We coachen ouders of verzorgers in de dagelijkse zorg voor hun pasgeborene(n), zodat zij dit zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Uiteraard kan een partner blijven slapen. Bij medium care zorg voor de pasgeborene blijft de baby bij de moeder op de kamer, waar medium care faciliteiten en deskundig personeel aanwezig is. Neemt de complexiteit van de zorg toe dan wordt de baby overgeplaatst naar de NICU. Ons doel: alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Tijdens jouw opleiding kun je van ons verwachten dat we jou de mogelijkheid bieden om te groeien in de richting die jou aanspreekt. Maar ook na jouw opleiding tot obstetrieverpleegkundige heb jij mogelijkheden om door te groeien tot senior verpleegkundige, verpleegkundig expert, teamleider en andere rollen. Wij vinden het bij GeboorteHuis Leiden belangrijk dat onze collega’s zich kunnen blijven ontwikkelen.

Contact: Jacqueline Verloop, verpleegkundig teamleider, Perinatologie-GeboorteHuis Leiden
071 529 74 69

Solliciteren