Opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige Volwassen IC-units

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Werk jij momenteel als verpleegkundige, maar ben je op zoek naar meer uitdaging? Wil jij je verder specialiseren in het geven van hoog complexe zorg aan patiënten? Dan is dit jouw kans! Wij leiden jou graag op tot IC-verpleegkundige met als specialisatie de volwassenunits (ICV-verpleegkundige). De IC is het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws geweest vanwege covid-19, maar op de IC liggen natuurlijk ook patiënten met andere aandoeningen. Denk aan een patiënt die onlangs een thoraxoperatie of levertransplantatie heeft ondergaan, maar ook een patiënt die na een ongeval kritiek wordt binnengebracht op onze IC. Verschillende specialismen komen hier op de afdeling samen en dat maakt het werk zo afwisselend, uitdagend en bovenal interessant.

In het kort

• Wij leiden je op tot IC-verpleegkundige voor de volwassen IC-units
• De duur van de opleiding is 18 maanden
• Je leert specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten vanaf 18 jaar
• Je komt te werken in een academische omgeving met de beste apparatuur
• Bij ons krijg je de ruimte om jezelf als verpleegkundige verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

Als ICV-verpleegkundige in opleiding start je met het werken op één van de volwassen units. De eerste maanden van de opleiding leer je om zorg te verlenen aan een stabiele patiënt. Gedurende je opleiding breid je dit uit naar het geven van intensieve en complexe zorg aan onze patiënten. Jouw werk op de IC is bijzonder; je geeft intensieve zorg aan patiënten die kwetsbaar zijn, maar die ook niet altijd kunnen aangeven wat zij voelen of nodig hebben. Als ICV-verpleegkundige behartig jij hun belangen en geef je begeleiding aan de familie en naasten. Geen dienst is hetzelfde op de Intensive Care, onder andere vanwege de onvoorspelbaarheid. Zo verzorgen we patiënten na een geplande operatie, maar hebben we ook regelmatig te maken met acute opnames. Van jou als ICV-verpleegkundige wordt verwacht dat je snel kunt schakelen en adequaat reageert als de situatie van de patiënt acuut verslechterd. Uiteraard leer je dit tijdens de opleiding. Gedurende 18 maanden word je opgeleid tot IC-verpleegkundige voor onze volwassen units.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen met een mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde. Daarnaast heb je minimaal één jaar relevante werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede communicatieve eigenschappen. Ook verwachten we dat je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken.

Meer informatie

De opleiding start vier keer per jaar. Startmomenten zijn in februari, mei, september en december. Op dit moment zijn er nog plekken vrij voor de opleiding in december. Een nieuwe selectiedag wordt gepland in medio september 2022. Het is mogelijk om voor de start van je opleiding al voor te werken bij ons op de afdeling. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de duale ic-opleiding te volgen, waarbij je opgeleid wordt voor zowel de kinderunit als de volwassenen units. Bekijk hiervoor onze vacature Opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige Kinder- en Volwassen Units .  

Kan je niet wachten? Bekijk dan hier  onze IC-film of bezoek www.werkenopdeic.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Arvid Oosterveen

'Dit is echt de beste beslissing die ik kon maken'

Je werkplek

De IC beschikt in totaal over 44 bedden, verdeeld over twee units voor volwassenen, een kinderunit en een algemene unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Op de volwassen units liggen zowel geplande als acute patiënten vanaf 18 jaar. Zo zijn wij als Universitair Medisch Centrum onder andere gespecialiseerd in complexe hartchirurgie en transplantatiechirurgie. Soms maak je heftige situaties mee en heb je je collega’s hard nodig, daarom is werken in teamverband zo belangrijk! Gelukkig kun je op zulke moeilijke momenten rekenen op je collega’s. Je komt bij ons terecht in een hecht en multidisciplinair team, waar we aandacht hebben voor elkaar en de patiënt.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Lennard Pennekamp, Verpleegkundig teamleider Intensive Care
071-526 23 87

Solliciteren