Opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige Kinder IC-unit (ICK-verpleegkundige)

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Werk jij momenteel als verpleegkundige en wil je je verder specialiseren in de intensieve en specialistische zorg voor kinderen? Of ben jij al kinderverpleegkundige en ligt jouw interesse in het geven van intensieve en specialistische zorg? Dat komt goed uit, want wij leiden je graag op tot IC-kinderverpleegkundige voor onze IC-Kinderen (ICK).

In het kort

• Wij leiden je op tot IC-kinderverpleegkundige voor de ICK
• De route en duur van je opleiding is afhankelijk van je vooropleiding en eventuele specialisaties
• De opleiding tot intensive care kinderverpleegkundige wordt afgerond met een CZO-erkend diploma
• Je leert specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten in de leeftijd van 0 tot 18 jaar
• Je komt te werken in een academische omgeving met de beste apparatuur
• Bij ons krijg je de ruimte om jezelf als verpleegkundige verder te ontwikkelen  

Wat ga je doen?

Het werken op de kinderunit van de Intensive Care is heel bijzonder. Onze patiënten zijn zeer kwetsbaar; het kantelpunt tussen verslechtering en verbetering luistert heel nauw. Het is dan ook belangrijk om precies en nauwkeurig te werken, waarbij klinisch redeneren een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse werk is. Afhankelijk van je vooropleiding en eventuele specialisaties (zoals kinderaantekening, HCK, Spoedeisende hulp, BAZ, Medium Care of opleiding Neonatologie) volg jij je opleidingsroute. Tijdens de opleiding draai je mee op de kinderunit van de Intensive Care, waarbij je leert specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten. Het zieke kind en zijn ouders/verzorgenden staan centraal in onze zorgverlening. Je begeleidt en betrekt de ouders/verzorgenden zoveel mogelijk bij het zorgproces. Wij vinden het belangrijk om hun vertrouwen te winnen en hun angsten en zorgen weg te nemen. Als ICK-verpleegkundige kun je hierin echt het verschil maken.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar verpleegkundigen (mbo-V en hbo-V) met minimaal een jaar werkervaring, eventueel aangevuld met specialisaties zoals kinderaantekening, HCK, Spoedeisende hulp, BAZ, Medium Care of neonatologie. Daarnaast heb je een aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau. Wij vinden het belangrijk dat je enthousiast bent om te leren en je staat bekend om je actieve houding; als je iets signaleert doe je er daadwerkelijk iets mee. Je werkt graag in een hecht multidisciplinair team. Je bent geboeid door de techniek van de geavanceerde en moderne apparatuur waar je mee werkt. Tegelijkertijd vind je het een uitdaging om de ouders van onze patiënten zo optimaal mogelijk te begeleiden en te betrekken in de zorg voor hun zieke kind.

Meer informatie

In 2022 verandert de opleiding tot ICK verpleegkundige vanwege de overgang naar het opleiden volgens de Entrustable Professional Activity (EPA) structuur. Dit betekent dat je niet eerst de IC-opleiding volwassenen hoeft te volgen, maar direct kunt beginnen aan de opleiding tot IC-kinderverpleegkundige. Afhankelijk van de vooropleiding en eventuele specialisaties wordt de duur van je opleiding bepaald, deze zal ongeveer tussen de 12 tot 24 maanden zijn.

Het eerstvolgende startmoment van het opleiden volgens de EPA structuur vindt in het najaar van 2022 plaats. Verdere informatie over duur, leerroutes en startmomenten volgt nog. Het is wel al mogelijk om te solliciteren en je belangstelling kenbaar te maken. Zodra er meer informatie bekend is zullen wij dit communiceren.  

Ben je nieuwsgierig of werken op een IC-kinderen iets voor jou is? Dan nodigen we je van harte uit om een ochtendje mee te lopen met één van onze collega’s. Wil je meer weten over onze afdeling? Bekijk dan onze LinkedIn-pagina of neem eens een kijkje op onze website. Bekijk hier  onze IC-film of bezoek www.werkenopdeic.nl . Houdt ook onze LUMC website in de gaten voor de aankomende wervingsfilm.

Wij bieden ook de opleiding aan waarbij je als verpleegkundige opgeleid wordt voor zowel de kinderunit als volwassenunits. Bekijk hiervoor onze vacature ‘Opleiding tot ICV-/ ICK-verpleegkundige’

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Suzanne Erkelens, Verpleegkundige Intensive Care

Suzanne Erkelens

“We kunnen hier niet zeggen wat er over een kwartier gebeurt, die uitdaging maakt mijn werk leuk.”

Je werkplek

De IC beschikt in totaal over 44 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een algemene unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. De ICK is onderdeel van de afdeling Intensive Care en beschikt over 11 bedden. Hier liggen zowel geplande als acute patiënten, variërend van 0 tot 18 jaar. Er is geen standaard zorg mogelijk door de verschillende leeftijdscategorieën, dat maakt het werk op onze ICK zo uitdagend. Zo zijn wij als Universitair Medisch Centrum gespecialiseerd in congenitale hartchirurgie en beenmergtransplantaties bij kinderen. Na complexe hartchirurgie wordt regelmatig ECMO (hart-long machine) toegepast gedurende een periode op de ICK. Verder worden er kinderen verpleegd na neurochirurgie en kinderen met onder andere neurologische stoornissen, respiratoire stoornissen en stoornissen na infectie. Er is een intensieve samenwerking met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, de medewerkers van de satellietapotheek, maatschappelijk werk, geestelijke verzorging, fysiotherapie, pedagogische medewerkers en psychologie. In dit werk maak je heftige situaties mee. Gelukkig kun je op zulke moeilijke momenten rekenen op je collega’s: ‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten en ouders, maar ook voor elkaar’. Een luisterend oor: dat is zó belangrijk. Je komt als ICK-collega dan ook terecht in een ontzettend hecht en sociaal multidisciplinair team met oog voor elkaar. Je kunt hier op elkaar bouwen en vertrouwen en wij helpen je graag goed op weg.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Irene van Beers, teamleider, afdeling IC-Kinderen
071-5298101
Mailadres: I.J.J.van_Beers-Lever@lumc.nl

Solliciteren