Opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige Algemene IC-unit

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij verpleegkundige en is jouw interesse voor het werken op de IC aangewakkerd? Wil jij je verder specialiseren in het geven van hoog complexe zorg aan patiënten en wil je tegelijk ook het patiëntencontact behouden? Dan leiden we jou graag op tot IC-verpleegkundige voor onze algemene IC-unit!

In het kort

• Je wordt in 14 maanden opgeleid tot IC-verpleegkundige voor onze algemene IC-unit
• De opleiding is volgens de nieuwe richtlijnen van het CZO waarbij je leert intensieve zorg te geven aan onze patiënten
• Je komt te werken in een academische omgeving met de beste apparatuur
• Je krijgt de ruimte om je als verpleegkundige verder te ontwikkelen binnen een hecht en gezellig team.

Wat ga je doen?

De algemene IC-unit kenmerkt zich door de combinatie van onbeademde, stabiel- en kortdurend beademde patiënten. Op de IC behandelen wij zowel patiënten die herstellen van een ingrijpende operatie als patiënten die onverwachts worden opgenomen, bijvoorbeeld na een ongeluk. Eén ding hebben onze patiënten met elkaar gemeen, hun gezondheid is kwetsbaar. Als IC-verpleegkundige ben jij er voor hen. Je geeft intensieve zorg aan kwetsbare patiënten die niet altijd in staat zijn om aan te geven wat zij voelen of nodig hebben. Daarbij kan de situatie van de patiënten acuut verslechteren waardoor snel en adequaat handelen noodzakelijk is. Dit leer je tijdens je opleiding. Gedurende 14 maanden behaal je de basis- en kern Entrustable Professional Activities (EPA’s) en enkele specifieke EPA’s. Tegelijkertijd werk je mee op de algemene IC-unit, waarbij je toewerkt naar het geven van intensieve zorg aan zieke, (on)beademde patiënten.

Wat vragen wij?

De IC-verpleegkundige die wij zoeken heeft een succesvol afgeronde mbo- of hbo-V opleiding of beschikt over een inservice-diploma. Daarnaast heb je minimaal één jaar relevante werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding, goede communicatieve vaardigheden en je kunt goed samenwerken in een team. Daarnaast ben je stressbestendig, kan je snel schakelen en ben je in staat om adequaat te reageren in acute situaties(als de patiënt verslechtert).

Meer informatie

De opleiding start vier keer per jaar; in februari, mei, september en december. Voordat je start met je opleiding, ga je alvast voorwerken op de IC. Bij aanvang van de opleiding is het salaris maximaal € 3.675,- (schaal 7M CAO-UMC). Na je opleiding ga je maximaal € 4.499,- bruto per maand (schaal 9AM, CAO UMC) verdienen.

Het maken van een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Wij nodigen je van harte uit om een dag  mee te lopen op de IC afdeling. Kun je niet wachten? Bekijk dan hier  onze IC-film of bezoek www.werkenopdeic.nl   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eline de Vreugd

Eline de Vreugd

"De arts moet soms aan de hand van mijn informatie beslissingen nemen."

Je werkplek

De IC van het LUMC is een level 3 IC waar wij zorg dragen voor ernstig zieke patiënten van diverse specialismen, onder andere gespecialiseerd in complexe hartchirurgie en transplantatiechirurgie. De IC beschikt in totaal over 44 bedden, verdeeld over twee units voor volwassenen (vanaf 18 jaar), een kinderunit en een algemene unit. Jij wordt opgeleid voor de algemene unit. Deze unit richt zich vooral op algemene intensive care-zorg voor zowel geplande als acute volwassen patiënten. Patiënten  kunnen direct na hun operatie op de IC terecht komen, maar ook patiënten die revalidatie en reactivatie nodig hebben voor hun herstel, vallen binnen de doelgroep op de algemene IC. De verschillende IC-units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Het totale team bestaat uit ongeveer 120 IC verpleegkundigen. Op de afdeling worden patiënten verpleegd met zeer uiteenlopende aandoeningen. Als je op de IC werkt, maak je soms iets heftigs mee waardoor we niet alleen voor de patiënten, maar ook voor elkaar zorgen. Je kunt  rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen is dan zó belangrijk. Bovendien werken we in een fijn multidisciplinair team waar je op kunt bouwen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Marion Stroot, teamleider, afdeling Intensive Care
071 529 9196

Solliciteren