Opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige Algemene IC-unit

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

De Intensive Care is continu in ontwikkeling. Dit geldt zeker voor de algemene IC-unit die zich kenmerkt door de combinatie van onbeademde patiënten en stabiel- en kortdurend beademde patiënten. Ben jij verpleegkundige en is jouw interesse voor het werken op de IC aangewakkerd? Spreekt het geven van intensieve zorg jou aan, en  wil je tegelijk ook het patiëntencontact behouden? Dan is dit jouw kans. Wij verwelkomen je graag in ons gezellige team en leiden je op tot een Intensive Care-verpleegkundige voor onze algemene IC-unit.

In het kort

• Je wordt in 12 maanden opgeleid tot IC-verpleegkundige voor onze algemene IC-unit
• De opleiding is volgens de nieuwe richtlijnen van het CZO waarbij je leert intensieve zorg te geven aan onze patiënten
• Je komt te werken in een academische omgeving met de beste apparatuur
• Bij ons krijg je de ruimte om jezelf als verpleegkundige verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

De algemene IC-unit kenmerkt zich door de combinatie van onbeademde, stabiel- en kortdurend beademde patiënten. Onze patiënten zijn bijvoorbeeld herstellende van een ingrijpende operatie. Maar een opname kan ook onverwachts komen, bijvoorbeeld na een ongeval of een ernstige aandoening. Eén ding hebben onze patiënten met elkaar gemeen: hun gezondheid is kwetsbaar. Als IC-verpleegkundige ben jij er voor hen. Je geeft intensieve zorg aan onze kwetsbare patiënten die niet altijd kunnen aangeven wat zij voelen. Daarbij kan de situatie van onze patiënten ook acuut verslechteren. Op dat moment verwachten we van jou dat je snel schakelt  en adequaat reageert. Dit leer je uiteraard tijdens je opleiding. Gedurende ca. 12 maanden volg je de basis- en kern EPA’s en enkele specifieke EPA’s en ondertussen draai je mee op onze algemene IC-unit, waarbij je toewerkt naar het geven van intensieve zorg aan onze zieke, (on)beademde patiënten.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen met een mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde. Daarnaast heb je minimaal één jaar relevante werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede communicatieve eigenschappen. Ook verwachten we dat je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken.

Meer informatie

De opleiding start vier keer per jaar. Startmomenten zijn in februari, mei, september en december. Op dit moment zijn er nog plekken vrij voor de opleiding in december. Een nieuwe selectiedag wordt gepland in medio september 2022. Het is mogelijk om voor de start van je opleiding al voor te werken bij ons op de afdeling.

Wij bieden ook de opleiding aan waarbij je als verpleegkundige opgeleid wordt voor zowel de kinderunit als volwassenunits. Bekijk hiervoor onze vacature 'Opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige Kinder- en Volwassen Units'
  Wil je meer weten over werken op de IC? Bekijk dan hier  onze IC-film of bezoek www.werkenopdeic.nl   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eline de Vreugd

Eline de Vreugd

"De arts moet soms aan de hand van mijn informatie beslissingen nemen."

Je werkplek

De IC beschikt in totaal over 44 bedden, verdeeld over twee units voor volwassenen, een kinderunit en een algemene unit. Jij wordt opgeleid voor de algemene unit. Deze unit richt zich vooral op algemene intensive care-zorg voor zowel geplande als acute volwassen patiënten. Als LUMC zijn wij onder andere gespecialiseerd in complexe hartchirurgie en transplantatiechirurgie. Patiënten die herstellende zijn van hun operatie komen bij ons op de IC terecht, waaronder op de algemene IC-unit. De verschillende IC-units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Tijdens je werk maak je heftige situaties mee en op zulke momenten heb je je collega’s hard nodig. Gelukkig kun je op zulke momenten rekenen op je team. Je komt bij ons terecht in een hecht en gezellig team met oog voor elkaar. Je kunt hier op elkaar bouwen en vertrouwen en we helpen je graag goed op weg.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Marion Stroot, teamleider, afdeling Intensive Care
071 529 9196

Solliciteren