Opleiding tot Endoscopieverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je op zoek naar baan waarin begeleiding van patiënten en technische vaardigheden worden gecombineerd? Wil je graag werken in een academische omgeving met een enorm brede patiëntengroep? Dan ben jij misschien wel de verpleegkundige die wij zoeken!

In het kort

• Je bent verpleegkundige en toe aan een nieuwe uitdaging
• Je werkt graag met technische apparatuur
• Binnen het LUMC bieden we je veel ontwikkelingsmogelijkheden
• Wij zoeken meerdere verpleegkundigen die opgeleid willen worden tot endoscopieverpleegkundige

Wat ga je doen?

Je bent onderdeel van een enthousiast team bestaande uit endoscopieverpleegkundigen, MDL- en longartsen. Naast je verpleegkundige werkzaamheden, assisteer je de arts bij endoscopische interventies en onderzoeken die ook op de operatiekamer of Intensive Care kunnen plaatsvinden. Denk hierbij aan eenvoudige colon- en gastroscopieën, oesophagusdilatatie, voedingssonde inbrengen of een bronchoscopie. Maar ook zeer complexe endoscopische onderzoeken en interventies zoals een ERCP, echo-endoscopie, EMR, ESD, thoracoscopie en een EBUS. De wereld van de endoscopie is voortdurend in beweging met nieuwe en uitdagende ontwikkelingen en technieken, waarbij we jouw inzet en participatie goed kunnen gebruiken.

Wat vragen wij?

Je bent geïnteresseerd in het mooie vak van endoscopie. Je hebt een verpleegkundige opleiding afgerond op mbo- of hbo-niveau en wilt je graag duaal laten opleiden in deze richting. Je hebt minstens één jaar ervaring op een klinische afdeling. Je haalt plezier uit het werken met technische apparatuur en hebt hier bij voorkeur ervaring mee. Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan hopen wij van harte dat je solliciteert!

Meer informatie

Wij zijn doorlopend op zoek naar meerdere verpleegkundigen. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag voornamelijk tussen 08.00 en 18.00 uur. Na je diplomering ga je bereikbaarheidsdiensten draaien.

Je krijgt een aanstelling voor de duur van de opleiding, met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7M, CAO UMC). Na je diplomering is dat max € 3.909,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8aM CAO UMC).

Tijdens de opleiding werk je minimaal zes maanden voor op de afdeling. Gedurende de opleiding werk je 32 uur per week, of 36 uur als je dat zelf wilt. De duale opleiding duurt negen maanden, met gemiddeld twee lesdagen per maand. Na deze negen maanden ben je gediplomeerd endoscopie-verpleegkundige. Aansluitend volg je de duale opleiding Longendoscopie, die drie maanden duurt. Meer weten? Bekijk de opleidingsinformatie hier .

Voor deze functie vragen wij referenties op.  

Wil jij ervaren hoe het werken op de afdeling Endoscopie is? Loop eens een keer bij ons mee! Neem gerust contact op als je hier interesse in hebt.  

Hanneke van Heesen

'Ik heb ervoor gekozen mijn specialisatie in een academisch ziekenhuis te doen, omdat je hier met de nieuwste technieken werkt en veel kan leren'

Je werkplek

De afdeling Endoscopie bestaat uit zes scopiekamers MDL/Long. Je werkt in een enthousiast en multidisciplinair team van ongeveer 25 verpleegkundigen, 11 MDL-artsen en 6 longartsen. Op de afdeling worden zowel volwassenen als kinderen gescopieerd. Een deel van de geplande onderzoeken vindt plaats onder narcose of onder diepe sedatie. Dit wordt bewaakt door de anesthesiemedewerker of sedatieprakijkspecialist.  Endoscopische onderzoeken kunnen 24/7 plaatsvinden. Hierdoor zijn  bereikbaarheidsdiensten onderdeel van je werkzaamheden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jacquelien van der Ploeg- van Oostende, verpleegkundig teamleider, Endoscopie
071-529 90 44

Solliciteren