Operatieassistent

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij operatieassistent en op zoek naar gevarieerd en onvoorspelbaar werk in een academische omgeving in het hart van de Randstad? Dan is het werk in een academisch medisch centrum wat voor jou. De grote variatie en de complexe patiëntengroep in jouw werk maken van elke dag een nieuw avontuur. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je assisteert bij operaties in ons OK-centrum
• Je werkt mee aan complexe en bijzondere operaties die alleen in het LUMC worden uitgevoerd
• Je krijgt de kans om jezelf verder te ontwikkelen en te specialiseren
• Je werkt met de allernieuwste apparatuur
• Je begeleidt studenten

Wat ga je doen?

Als operatieassistent in het LUMC mag je, onder verantwoordelijkheid van een snijdend specialist, medisch ondersteunende werkzaamheden verrichten tijdens een operatie voor een breed scala aan specialismen. Denk hierbij aan de specialismes van transplantatie- of robotchirurgie en orthopedie. Maar je gaat ook voor andere specialismen aan de slag. Tijdens de operatie assisteer en instrumenteer je, of loop je om. Deze rolverdeling verschilt per operatie en stem je met de andere operatieassistenten vooraf af. Dit betekent dat jij als operatieassistent onder andere verantwoordelijk bent voor de voorbereiding van de operaties, zowel op de OK zelf als daarbuiten. Ook let op de steriliteit van zowel de patiënt als de instrumenten. Daarnaast neem je de taak op je van werkbegeleider van een van de studenten die meedraaien in het OK-centrum. En mocht je de ambitie hebben om door te groeien of je te specialiseren? Dan is dit zeker mogelijk bij het LUMC. Je kunt intern opleidingen volgen en doorgroeien naar de rol van teamleider, werkbegeleider, praktijkopleider of physician assistant. Kom jij ons OK-team versterken?

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze nieuwe collega die in het bezit is van een diploma Operatieassistent. Omdat in het OK-centrum ingrepen altijd anders kunnen lopen dan verwacht, is het noodzakelijk dat je snel kunt schakelen en flexibel, stressbestendig en resultaatgericht bent. Verder beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden, omdat je te maken hebt met een diverse en vaak uitzonderlijke patiëntengroep. Ben je ook nog proactief ingesteld en denk je graag mee over verbeteringen en ontwikkelingen binnen het vakgebied? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meer informatie

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega's.

Bekijk onze OK-film 'De magie van de OK: de operatieassistent'. Benieuwd naar wat de OK je nog meer te bieden heeft? Neem een kijkje op www.werkenopdeok.nl.

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen. Solliciteer je (ver) voor de sluitingsdatum, dan ontvang je ook (ruim) voor de deadline een reactie van ons.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Maaike Deckers, teamleider OK

Maaike Deckers

"Droom groot, want in het LUMC is het mogelijk."

Je werkplek

Het LUMC beschikt over een uiterst modern OK-centrum, dat bestaat uit vier clusters met 20 operatiekamers, inclusief PACU, Holding en Kinder- en Volwassenverkoeverkamers. Het OK-centrum beschikt verder over een zelfstandig uitname team (ZUT), dat samen met een transplantatiechirurg meegaat naar andere ziekenhuizen om donatieprocedure uit te voeren. In ons OK-centrum kun je als operatieassistent gebruikmaken van extra faciliteiten. Zo is er – als je het nodig hebt – een masseur voor jou beschikbaar en krijg je gratis lunch en fruit. Verder worden er diverse sportieve en ontspannende activiteiten met het team georganiseerd. Je komt te werken in een jong, vooruitstrevend en hecht team, waar jij je snel thuis voelt.

Carrière in het LUMC

Binnen het OK-centrum zijn er verschillende werkgroepen actief die meedenken over actuele onderwerpen, zoals het nieuwe thoraxcentrum. Er wordt OK-breed gewerkt met HIX. Door de topklinische en topreferente status van het LUMC werk je mee aan speciale en uitdagende medische ingrepen en sta je aan de wieg van bijzondere innovaties. Denk bijvoorbeeld aan orgaantransplantaties, die alleen mogelijk zijn in ziekenhuizen met een speciale vergunning. Andere speerpunten van het LUMC zijn hartchirurgie, neurochirurgie, traumachirurgie en robotchirurgie bij verschillende specialismen. Bijscholing en professionalisering zijn hierbij zeer belangrijk. De hoge turnover en de complexe zorg maken dat de afdeling een bijzonder dynamisch karakter heeft. Kortom, een  prachtige werkplek als je van afwisseling houdt. En binnen vijf jaar wil het LUMC een geheel nieuw operatiecomplex realiseren. Dit betekent dat jij als operatieassistent mag werken in hybride operatiekamers. Een unieke kans waar je vanaf het begin af aan bij betrokken bent. Het LUMC ligt naast Leiden CS en beschikt over een eigen fietsenstalling en overdekte parkeergarage. Woon je verder weg en is huisvesting voor jou een probleem? Ook operatieassistenten buiten de regio nodigen wij van harte uit om te solliciteren. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Diederich Cornelisse 

Contact: Diederich Cornelisse, manager OK centrum
071 529 85 57

Solliciteren