Operatieassistent

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Als operatieassistent weet je niet wat de dag je brengt: je assisteert bij simpele ingrepen, maar ook bij grote en complexe operaties. Deze variatie maakt jouw werk spannend. Word jij operatieassistent in het OK-centrum van het LUMC?

In het kort

• Assisteren bij operaties in het OK-centrum
• Complexe en bijzondere operaties die alleen in het LUMC worden uitgevoerd
• Werken met de allernieuwste apparatuur
• Het geven van begeleiding aan studenten

Wat ga je doen?

Als operatieassistent ben je actief in het OK-centrum. Onder verantwoordelijkheid van een snijdend specialist verricht je medisch ondersteunende werkzaamheden voor een breed scala aan specialismen. Je wordt ingezet voor het specialisme thoraxchirurgie, maar je kunt ook uitstekend voor andere specialismen aan de slag. Daarnaast neem je de taak op je van werkbegeleider van een van de studenten die meedraait in het OK-centrum.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze nieuwe collega die in het bezit is van een diploma Operatieassistent. Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan als operatieassistent bij het specialisme thoraxchirurgie. Het is een pre als je daarnaast ook de opleiding CardioThoracale Chirurgie (CTC) hebt gevolgd. Omdat in het OK-centrum ingrepen altijd anders kunnen lopen dan verwacht, is het noodzakelijk dat je snel kunt schakelen en flexibel, stressbestendig en resultaatgericht bent. Verder beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden, omdat je te maken hebt met een diverse en vaak uitzonderlijke patiëntengroep. Ben je ook nog proactief ingesteld en denk je graag mee over verbeteringen en ontwikkelingen binnen het vakgebied? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meer informatie

Je kunt gebruikmaken van extra faciliteiten op het OK-complex. Zo is er – als je het nodig hebt – een masseur voor jou beschikbaar en krijg je gratis lunch en fruit. Verder worden er diverse sportieve en ontspannende activiteiten georganiseerd. 

Solliciteer je (ver) voor de sluitingsdatum, dan ontvang je ook (ruim) voor de deadline een reactie van ons.

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen. 

Trix Koning

'We werken heel nauw samen en zijn een hecht team’

Je werkplek

Het LUMC beschikt over een uiterst modern OK-centrum, dat bestaat uit vier clusters met twintig operatiekamers, inclusief PACU, Holding en Kinder- en Volwassenverkoeverkamers. Het OK-centrum beschikt verder over een zelfstandig uitname team (ZUT), dat samen met een transplantatiechirurg meegaat naar andere ziekenhuizen om donatieprocedure uit te voeren.

Carrière in het LUMC

Binnen het OK-centrum zijn er verschillende werkgroepen actief die meedenken over actuele onderwerpen, zoals het nieuwe thoraxcentrum. Er wordt OK-breed gewerkt met HIX. Door de topklinische en topreferente status van het LUMC werk je mee aan speciale en uitdagende medische ingrepen en sta je aan de wieg van bijzondere innovaties. Denk bijvoorbeeld aan orgaantransplantaties, die alleen mogelijk zijn in ziekenhuizen met een speciale vergunning. Andere speerpunten van het LUMC zijn hartchirurgie, neurochirurgie en traumachirurgie. Bijscholing en professionalisering zijn hierbij zeer belangrijk. De hoge turnover en de complexe zorg maken dat de afdeling een bijzonder dynamisch karakter heeft. Kortom, een  prachtige werkplek als je van afwisseling houdt.

Diederich Cornelisse 

Contact: Diederich Cornelisse, manager OK centrum
071 529 85 57

Solliciteren