Onderzoeksmedewerker Nederlandse Epidemiologie van Obesitas (NEO) Studie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij nieuwsgierig waarom de ene persoon met obesitas wel ziek wordt en de andere niet? Heb je goede communicatieve vaardigheden en kun je goed samenwerken? Heb je affiniteit met wetenschappelijk onderzoek? Dan ben jij de onderzoeksmedewerker die wij zoeken!  

In het kort

• Je hebt een afgeronde mbo-, mbo-V- of doktersassistente opleiding
• Je hebt ervaring met venapuncties
• Je bent in het bezit van een WMO-GCP certificaat of bent bereid deze te halen aan het begin van de aanstelling
• Je kunt goed samenwerken en je bent enthousiast, flexibel en nauwkeurig.
• Je bent handig met verschillende computersystemen (bv. Access, Castor EDC) 

Wat ga je doen?

Als onderzoeksmedewerker werk je mee in de NEO studie, een groot onderzoek van het LUMC. Tijdens de onderzoeksochtend informeer je de deelnemers over het NEO onderzoeksprogramma, neem je bloed af en verricht je verschillende metingen zoals lengte, gewicht en bloeddruk. De verzamelde gegevens worden vastgelegd in Castor Electronic Data Collection (Castor EDC). In de middag zijn er administratieve taken rondom het onderzoek en worden deelnemers gebeld.  

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste onderzoeksmedewerker met een afgeronde mbo-, mbo-V- of doktersassistente opleiding die wil bijdragen aan topklinisch onderzoek. Je werkt nauwkeurig, kunt goed samenwerken en bent flexibel. Ook ben je in het bezit van een WMO-GCP certificaat of bereid deze te halen aan het begin van je aanstelling. Je hebt ervaring met venapuncties en hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en je bent servicegericht naar deelnemers. Verder ben je handig met verschillende computersystemen (bv. Access, Castor EDC) en kan je goed samenwerken.

Meer informatie

Je werkt in een rooster van 7:30 tot 12:30 uur en eventueel enkele uren in de middag. Totaal aantal uren in de week zijn in overleg, minimaal 12 uur per week. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Judith van Heijningen 608 x 400

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De NEO studie is een groot observationeel wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken van ziekten bij mensen met overgewicht en obesitas. Bij dit onderzoek zijn meer dan 10 verschillende klinische afdelingen in het LUMC betrokken. Het onderzoek wordt gecoördineerd door de afdeling Klinische Epidemiologie. Tussen 2008 en 2013 zijn ruim 6500 deelnemers tussen de 45 en 65 jaar naar het LUMC geweest voor een eerste studiebezoek. Momenteel worden alle deelnemers uitgenodigd voor een tweede studiebezoek. Dit studiebezoek vindt in de ochtend plaats en bestaat uit vragenlijsten, lichamelijk-, beeldvormend-, longfunctie-, bloed- en urineonderzoek. De onderzoeken worden uitgevoerd door onderzoeksmedewerkers van de afdeling Klinische Epidemiologie en verschillende klinische afdelingen. Je wordt aangesteld op de afdeling Klinische Epidemiologie. In de praktijk werk je voornamelijk op de speciaal ingerichte NEO onderzoekslocatie in RijnVeste, schuin tegenover het LUMC.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: dr. ir. Renée de Mutsert, Associate professor, afdeling Klinische Epidemiologie
071 526 13 84
E-mail r.de_mutsert@lumc.nl

Solliciteren