Onderzoeker in Opleiding Interne Geneeskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij gefascineerd door de mogelijkheden van regeneratieve geneeskunde? Lijkt het jou interessant om stamcellen genetisch aan te passen, zodat ze niet meer door het immuunsysteem worden herkend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je hebt een MSc in Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie, of een verwant veld
• Je gaat werken aan het genetisch modificeren van iPSC
• Je hebt ervaring met celkweek, genetische modificatie met Crispr/Cas en affiniteit met immunologie 

Wat ga je doen?

Regeneratieve geneeskunde gericht op functieherstel van zieke cellen, weefsels en organen- is één van de drie maatschappelijke speerpunten van het LUMC. Het gebruik van geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSC) voor het genereren van nieuwe weefsels en organen vormt een belangrijk onderdeel van regeneratieve geneeskunde. Net als bij normale transplantaties kunnen ook weefsels en cellen die vanuit iPSCs worden gemaakt door de ontvanger worden afgestoten. De taak van de onderzoeker in opleiding (OIO) is het ontwikkelen van iPSCs die niet door het immuunsysteem worden herkend.

Wat vragen wij?

Je hebt een MSc in Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie, of een verwant veld. Ook beschik je over uitstekende vaardigheden op het gebied van moleculaire biologie en celbiologie. Ervaring met het opzetten van immunologische assays is een pre. Idealiter heb je ruime ervaring met iPSC kweek en CRISPR/CAS9-based genome editing. Je beheerst de Engelse taal goed en bent gemotiveerd om zelfstandig artikelen en reviews te schrijven. Verder is flexibiliteit met betrekking tot werktijden een vereiste.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkplek kun je een kijkje nemen op onze website

Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.631,- in het eerste jaar en € 3.336,- in het laatste jaar (schaal Pro). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Je wordt aangesteld binnen de afdeling Interne Geneeskunde en gaat direct samenwerken met een groot onderzoeksteam dat wordt gevormd door het ReNEW consortium, gecoördineerd door prof. Ton Rabelink. Daarnaast word je ingebed binnen het onderzoeksthema regeneratieve geneeskunde. De onderzoeksgroepen binnen dit thema zijn internationaal georiënteerd en werken samen op alle aspecten van regeneratieve geneeskunde.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: dr. B Wieles, manager, afdeling Interne Geneeskunde
071 5266985
b.wieles@lumc.nl

Solliciteren