Onderzoeker in Opleiding/Arts-onderzoeker Biomedical Data Sciences

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het LUMC zoekt voor de afdelingen Biomedical Data Science (sectie Medische Besliskunde) en Orthopedie een PhD-kandidaat om onderzoek te doen naar de waarde van predictiemodellen in behandelbeslissingen van sarcoom patiënten.

In het kort

• Je doet onderzoek naar de waarde van beslissingsondersteuning bij sarcoom patiënten
• Je zet zelf een trial op en implementeert het beslismodel binnen zes ziekenhuizen in Nederland
• Binnen dit onderzoek voer je zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek uit

Wat ga je doen?

In je PhD-traject ga je een landelijke ‘stepped wedge cluster randomized trial’ opzetten en uitvoeren om te onderzoeken of het gebruik van beslissingsondersteuning (middels het risicopredictiemodel PERSARC) bij sarcoom patiënten leidt tot beter geïnformeerde beslissingen en minder onzekerheid ten aanzien van de behandelkeuze. Om het effect van het risicopredictiemodel te evalueren worden diverse vragenlijsten afgenomen bij de patiënten en worden de gesprekken tussen patiënt en de behandelend arts opgenomen op audiotapes. Daarnaast verzamel je ook data over de tevredenheid met het risicopredictiemodel en barrières en facilitatoren voor het gebruik van het risicopredictiemodel in de praktijk met behulp van interviews. Je voert dus binnen dit PhD-traject zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek uit. Word jij hier enthousiast van en wil je werken in een interdisciplinair team van wetenschappers en zorgverleners? Solliciteer dan naar deze PhD-plek.

Wat vragen wij?

Je bent nieuwsgierig en analytisch, kunt goed in team verband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreek en schrijf je naast Nederlands ook goed Engels. Qua vooropleiding heb je bij voorkeur een master in de Geneeskunde, met belangstelling voor zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden. Enige werkervaring in een klinische omgeving heeft de voorkeur, net als ervaring met wetenschappelijk onderzoek. Bij voorkeur heb je al minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op je naam staan.

Meer informatie

Heb je de opleiding Geneeskunde afgerond? Dan kun je ook aangesteld worden als arts-onderzoeker. Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een proeftijdaanstelling voor één jaar, met uitzicht op een promotietraject bij goede uitkomsten van de tussentijdse evaluatiemomenten. Afhankelijk van je achtergrond word je voor drie of vier jaar aangesteld.
In verband met de KWF-subsidie is het van belang dat er uiterlijk per 1 juli 2020 wordt gestart met dit onderzoek. Je krijgt tevens een aanstelling voor maximaal 48 maanden.
De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 20 april.
Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. 

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. De PhD-kandidaat werkt nauw samen met afdelingen Orthopedie van het LUMC en alle landelijke sarcoom centra.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Leti van Bodegom-Vos, assistant professor, afdeling Biomedical Data Sciences

L.van_Bodegom-Vos@lumc.nl

Solliciteren