Onderwijskundige Huisartsopleiding

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil je jouw creativiteit en expertise inzetten om ons onderwijs te verbeteren? Dat kan! Binnen de huisartsopleiding van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) zijn wij op zoek naar een onderwijskundige voor het vernieuwen van ons curriculum.

In het kort

• Je komt te werken bij de huisartsenopleiding
• Je innoveert en verbetert de kwaliteit van het onderwijs voor de opleiders in de huisartsopleiding
• Je hebt een afgeronde wo-opleiding op het gebied van onderwijswetenschappen

Wat ga je doen?

Voor het vernieuwen en updaten van ons curriculum voor huisartsopleiders zijn we op zoek naar onderwijskundige ondersteuning. Bij de huisartsopleiding worden aios (artsen in opleiding tot specialist) in drie jaar opgeleid tot huisarts. In het eerste en derde jaar van hun opleiding worden zij opgeleid in de praktijk door een huisartsopleider. Dit zijn ervaren huisartsen die een speciale erkenning als huisartsopleider hebben. Onze opleiders volgen jaarlijks acht dagen scholing. Het bestaande curriculum voor opleiders is toe aan een update, zowel qua inhoud als vorm. En hier hebben we jou voor nodig! Als onderwijskundige innoveer en verbeter je de kwaliteit van het onderwijs voor opleiders in de huisartsopleiding, zowel voor het leren op de werkplek als het verdiepend leren op het opleidingsinstituut. Je ontwerpt en ontwikkelt een nieuw curriculum dat dient aan te sluiten op het curriculum van de aios (wat ondertussen ook vernieuwd wordt) en te passen binnen de onderwijs visie van de huisartsopleiding Leiden en de ontwerpeisen. Je levert een bijdrage aan de individualisering en flexibilisering van het onderwijs voor opleiders. Je creëert  draagvlak bij docenten en opleiders.

Wat vragen wij?

We zoeken een collega met een afgeronde wo-opleiding op het gebied van onderwijskunde (zoals Onderwijswetenschappen of vergelijkbaar). Ervaring met het geven van onderwijs, het ontwikkelen van blended learning, e-learning en het organiseren van trainingsdagen is een pre. Je werkt projectmatig, bent proactief en resultaatgericht. Je hebt een talent voor het begeleiden van ideeën naar implementatie. Daarnaast ben je nooit uitgeleerd en houd je ervan om jezelf te blijven ontwikkelen. Je hebt gevoel voor een organisatie en kunt goed samenwerken, organiseren, communiceren en enthousiasmeren om zo je collega’s te blijven inspireren.

Meer informatie

Je krijgt een tijdelijk arbeidsovereenkomst voor een jaar, met mogelijk kans op verlenging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Julia Mangione en Johan Stienstra

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De huisartsopleiding is onderdeel van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG), die bestaat uit de disciplines Huisartsgeneeskunde, Institutionele Zorg en Oudergeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. De huisartsopleiding heeft een vestiging in Leiden en een nevenvestiging in Den Haag en werkt intensief samen met een groot netwerk van huisarts- en stageopleiders in de regio. Ze verzorgt het driejarige curriculum van zo’n 230 huisartsen in opleiding. Huisartsen in opleiding werken vier dagen per week in een praktijk van het netwerk en komen één dag per week terug naar het instituut voor reflectie en verdiepend onderwijs. We bieden een inspirerende en innovatieve leeromgeving voor een leven lang leren. Hiervoor ontwikkelen we als docenten, opleiders én aios gezamenlijk onderwijs dat zich aanpast aan de individuele ontwikkeling van de aios. Binnen de Huisartsopleiding werken al vier onderwijskundigen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Charlotte de Neve, huisarts, coördinator opleiders en plaatsvervangend hoofd huisartsopleiding

c.e.de_neve-leenders@lumc.nl

Solliciteren