Onderwijskundig Adviseurs

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het Onderwijs Expertise Centrum is op zoek naar twee onderwijskundig adviseurs. Heb jij affiniteit met het ontwikkelen en vernieuwen van academisch onderwijs? Solliciteer dan direct op deze vacature!

In het kort

• Wij zoeken in totaal twee nieuwe collega’s
• Je werkt mee aan de verbetering, ontwikkeling en vernieuwing van opleidingsprogramma's, zoals de bachelors en masters Geneeskunde en Biomedical Sciences
• Op welke manier jij gaat bijdragen, is afhankelijk van je expertise en interesse 

Wat ga je doen?

Vanwege een interne verschuiving en een aantal nieuwe uitdagende onderwijsinnovatie projecten zoeken wij twee onderwijskundig adviseurs ter versterking van ons team. Binnen het team onderwijskundigen werk je aan de verbetering, ontwikkeling en vernieuwing van opleidingsprogramma's, zoals de bachelors en masters Geneeskunde en Biomedical Sciences. Op welke manier jij gaat bijdragen, is afhankelijk van je expertise en interesse. Zo kun je een rol krijgen in de kwaliteitscyclus van één van de opleidingen, waarbij je onderwijsevaluaties begeleidt, adviseert hoe we het onderwijs kunnen verbeteren en deze verbetering in samenspraak implementeert. Daarnaast is het ook mogelijk om mee te werken aan nieuwe projecten, bijvoorbeeld op het gebied van blended learning, portfolioleren, interprofessioneel leren of team-based learning. Een andere mogelijkheid ligt specifiek op het gebied van programmatisch toetsen; een groot project waarbij we het eerste jaar vooral werken aan het opstarten van een pilot binnen de master Geneeskunde. Vervolgens willen we dit gaan opschalen binnen het LUMC. Onze ambitie is om op termijn ook onderzoek te doen naar de effecten van programmatisch toetsen. Je werkt in deze functie nauw samen met je collega’s van het Onderwijs Expertise Centrum (OEC), het onderwijsmanagement en de medische professionals die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van het onderwijs.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Onderwijskunde en bij voorkeur enige werkervaring in het medisch onderwijs. Je bent vaardig in curriculum- en cursusontwikkeling, je hebt aantoonbare expertise op het gebied van blended learning en ervaring in het geven van didactische trainingen. Voor het project programmatisch toetsen moet je vanzelfsprekend beschikken over expertise op het gebied van toetsing, beoordelen en feedback geven en daar ook veel affiniteit mee hebben. Pro-activiteit, creativiteit en organisatiesensitiviteit zijn belangrijk in beide functies.

Meer informatie

Beide functies betreft een tijdelijk dienstverband tussen de anderhalf en twee jaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Onderwijs Expertise Centrum (OEC) is onderdeel van het directoraat Onderwijs en Opleidingen van het LUMC. Het OEC ondersteunt en adviseert de onderwijs- en opleidingsafdelingen met expertise en kennis op het vlak van onderwijs, onderwijsontwikkeling, curriculumvernieuwing, docent- en opleidersprofessionalisering, de toepassing van technologie in het onderwijs, toetsing en evaluatie en wetenschappelijke communicatie. Ook verrichten wij onderzoek naar onderwijs. Er werken 40 medewerkers en een aantal student-assistenten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marchien de Mooij, manager Onderwijs Expertise Centrum
06-24666696

Solliciteren