Microbiologisch Analist

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Medische Microbiologie zoekt een microbiologisch analist ter versterking van het team. Heb jij de HLO-opleiding afgerond richting Medische Microbiologie of Moleculaire Biologie en lijkt het jou wel wat te werken in een innovatieve academische omgeving? Dan is dit de rol voor jou.

In het kort

• Je bent verantwoordelijk voor diagnostische analyses van patiëntmaterialen
• Je houdt je met verschillende disciplines van het werk bezig
• Je hebt een rol met verantwoordelijkheid en kunt hiermee omgaan
• Je werk in een geaccrediteerd laboratorium en werkt volgens richtlijnen van ISO 15189

Wat ga je doen?

Als microbiologisch analist ben je verantwoordelijk voor diagnostische analyses van patiëntmaterialen op ziekteverwekkers. Je houdt je bezig met serologie, moleculaire diagnostiek of bacteriologie. Je hebt een rol met meerdere gezichten en werkt op de afdeling samen met meerdere sectie en disciplines. In deze rol draai je ook bereikbaarheids- en weekenddiensten volgens een opgesteld rooster.

Wat vragen wij?

Je bent een gemotiveerde kandidaat die de HLO-opleiding richting Medische Microbiologie of Moleculaire Biologie heeft afgerond. Je hebt ervaring met werken in een (ISO)geaccrediteerde werkomgeving en belangstelling voor het werken in een academische setting. Het is belangrijk dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt, proactief bent en over een flexibele instelling beschikt. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

Voor deze vacature vragen wij referenties op.

De aanstelling is voor één jaar en wordt bij goed functioneren verlengd met nog een jaar.

Inge Briaire

Inge Briaire - de Bruijn

'Uit de resultaten van vandaag, volgen de experimenten voor morgen'

Je werkplek

De afdeling Medische Microbiologie is verantwoordelijk voor het opsporen van bacteriële, virale en parasitaire infecties en het adviseren over de behandeling hiervan. Het onderdeel van de afdeling dat deze diagnostiek uitvoert, is het Klinisch Microbiologisch Laboratorium (KML). Het KML bestaat naast een medische administratie uit vier deellaboratoria: bacteriologie, virologie/serologie, parasitologie, en moleculaire diagnostiek. Het KML is een geaccrediteerd laboratorium en alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens richtlijnen van ISO 15189. De sectie KML als geheel vormt samen met de secties Moleculaire Virologie en Experimentele Microbiologie de afdeling Medische Microbiologie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Meriam Beljon, hoofdanalist KML, afdeling Medische Microbiologie
071 526 35 83

Solliciteren