Medisch Specialist Hematologie

Medisch & klinisch

Je functie

Heb je recent de opleiding tot internist-hematoloog afgerond en wil je graag je hematologische expertise uitbreiden in een Universitair Medisch Centrum? De afdeling Hematologie van het LUMC zoekt een medisch specialist die het team komt versterken.

In het kort

• Je bent recent geregistreerd internist-hematoloog
• Je wilt je ervaring in de klinische en poliklinische zorg van hematologische patiënten verdiepen en verbreden
• Je bent geïnteresseerd in academische zorg

Wat ga je doen?

Als medisch specialist bij de afdeling Hematologie ben je voornamelijk bezig met de klinische en poliklinische zorg voor patiënten met hematologische ziekten. Je richt je met name op de opvang van hematologische patiënten op de Acute Opname Afdeling en op hun behandeling op de verpleegafdelingen van het Oncologie Centrum. Ook neem je deel aan het dienstrooster van de Interne Geneeskunde en de Hematologie. Optioneel begeleid je hematologische patiënten op de polikliniek. Je geeft supervisie aan arts-assistenten en verpleegkundig specialisten en werkt mee aan het klinisch onderzoek van de afdeling Hematologie. Binnen deze functie krijg je ook de kans je te verdiepen in: acute hematologie, ‘precision hematology’, moleculair gedreven diagnostiek en therapie, allogene stamceltransplantatie, specifieke cellulaire therapie waaronder implementeren van CAR-T-celtherapie en behandeling met TCR-transgene T-cellen of transfusiegeneeskunde en auto-immuun cytopenie.

Wat vragen wij?

Je bent geregistreerd internist-hematoloog. Met de vaste stafleden van de afdeling Hematologie deel je de visie dat academische patiëntenzorg zich in bijzondere mate op innovatie richt. Daarbij heb je de ambitie de inclusies van patiënten in klinische studies te optimaliseren. Een afgerond of gevorderd promotietraject onderbouwt je kwalificatie voor academische en innoverende zorg. Ook ben je in bezit van een BKO- en BROK-certificaat (of equivalent) of ben je bereid deze bij de eerstvolgende gelegenheid te behalen. Wij verwachten dat je in staat bent binnen het team uitstekend te functioneren en de verbinding zoekt binnen de staf Hematologie, maar ook met de overige vakgroepen binnen het LUMC en samenwerkende afdelingen.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Hematologie van het LUMC richt zich op patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs op het gebied van hematologische ziekten. De speerpunten van de patiëntenzorg van de afdeling Hematologie zijn de intensieve behandeling van patiënten met hematologische maligniteiten en de behandeling van patiënten die allogene stamceltransplantatie en immuuntherapie ondergaan. Ook concentreert de afdeling zich op de ontwikkeling van moleculair gebaseerde nieuwe therapieën bij lymfatische maligniteiten. De afdeling ontwikkelt op deze gebieden nieuwe behandelingen en past deze toe in fase I en II studies in de kliniek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Hendrik Veelken, hoogleraar en afdelingshoofd, afdeling Hematologie
071 526 22 67
J.H.Veelken@lumc.nl

Solliciteren