Manager IT Ontwikkeling

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Help jij ons met IT het verschil te maken binnen het LUMC? De IT-afdeling zoekt een talent voor de functie van Manager IT ontwikkeling. Heb jij de ambitie om grote slagen te maken in doelmatigheid, stakeholder management en prioritering? En ben jij die autonome teamspeler die in staat is de volgende stappen te zetten en help jij de gezondheidszorg vooruit? Dan maken we graag kennis met jou!

In het kort

• Je bent de schakel tussen de IT en onze kerntaken zorg, onderzoek en onderwijs
• Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van een van de teams binnen de afdeling IT Vernieuwing & Ontwikkeling
• Je maakt deel uit van het managementteam IT Vernieuwing & Ontwikkeling en je bent actief in het Tactisch managementteam van IT&DI
• Je zorgt ervoor dat onze activiteiten de strategie van het LUMC ondersteunen en je stelt – in samenspraak met je stakeholders – prioriteiten op en stuurt aan op gestandaardiseerde en efficiënte oplossingen
• Daadkracht en het durven veranderen zitten in jouw bloed en je weet het team te enthousiasmeren en te motiveren om mee te gaan met de veranderingen in het LUMC

Wat ga je doen?

Als Manager (Hoofd) binnen de afdeling IT Vernieuwing & Ontwikkeling stuur je teams aan die verantwoordelijk zijn voor de (functionele) inrichting van het applicatielandschap van het LUMC. Het landschap is opgedeeld in onze kerntaken zorg, onderwijs en onderzoek. Het managementteam bestaat uit drie managers (hoofden) en wordt aangestuurd door de manager IT Vernieuwing & Ontwikkeling. Als Manager IT Ontwikkeling ben je in staat om de afdeling nog nauwer te verbinden met de kerntaken en durf je moeilijke keuzes te maken. Je weet mensen te motiveren, zorgt voor een optimale organisatie van het team en stimuleert taakvolwassenheid. Jouw teams ontwikkelen en beheren belangrijke applicaties voor de ondersteuning van onze processen. Dat kunnen onze zorgapplicaties zijn, zoals HiX en Glims, maar ook bijvoorbeeld uSis voor het onderwijs of Converis voor onderzoek. Je bent de schakel naar de leveranciers en speelt een actieve rol bij de bepaling van het beleid rondom de applicaties. Het team werkt nauw samen met de andere collega’s van het IT&DI en natuurlijk met de zorgverleners, onderzoekers en opleiders. Kortom, jouw teams leveren jouw leiding een informatievoorziening voor het hele LUMC. Een dienstverlenend en tegelijkertijd ondernemende en kritische rol, waarbij je leiderschap toont!

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde wo-opleiding met enkele jaren leidinggevende werkervaring in een complexe omgeving. Je bent een generalist die in staat is om anderen te helpen succesvol te zijn en hun ambities te verwezenlijken. Je bent ondernemend, doortastend, resultaatgericht en hebt overtuigingskracht. Je stuurt je afdeling op een resultaat- en mensgerichte manier aan en nodigt uit tot interactie met collega’s binnen en buiten de eigen afdeling. Je bent een verbindend leider die het professionaliseren en ontwikkelen van medewerkers als een belangrijke voorwaarde ziet voor de transitie naar een moderne en vooruitstrevende IT organisatie. Uiteraard ben je organisatiesensitief en in staat verschillende belangen te doorgronden en te verbinden, ook als de belangen ogenschijnlijk tegenstrijdig zijn. Je bent een volwaarde, stabiele en betrouwbare gesprekspartner voor verschillende disciplines binnen en buiten het LUMC. Tot slot heb je ervaring en/of aantoonbare affiniteit met het raakvlak tussen zorg, onderwijs, onderzoek en informatievoorziening.

Meer informatie

Wat de functie leuk en uitdagend maakt is dat je werkt in een sector waar het bol staat van de technologische ontwikkelingen, bij een werkgever die pittige ambities koestert in een maatschappelijk relevant speelveld dat enorm in beweging is en waar jij een zinvolle bijdrage aan levert. Daarnaast biedt de functie een mooie combinatie van bezig zijn met technologie en met mensen. En last-but-not-least kun je welbewust een steentje bijdragen aan een wendbaardere IT organisatie, waarin naast alle menselijke waarden een tikkeltje zakelijkheid altijd welkom is.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Meer informatie over de afdeling lees je  hier en onze IT&DI-film bekijk je hier !

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arzu Yazul

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg en zorgt ervoor dat informatietechnologie de primaire processen van het LUMC zo goed mogelijk ondersteunt. IT&DI initieert en implementeert innovatieve oplossingen als partner van zorg, onderzoek en onderwijs. Er zijn nog grote stappen te zetten in doelmatigheid en ontwikkeling van de afdeling. Hier speel jij als Manager (Hoofd) IT Ontwikkeling een leidende rol in. Je maakt deel uit van het managementteam van IT Vernieuwing & Ontwikkeling en van het tactisch managementteam van IT&DI. De sfeer binnen het team is ontspannen en collegiaal, waarbij er genoeg ruimte is voor humor en persoonlijke aandacht. Het team van IT&DI (zo’n 180 professionals) werkt hard, maar ter ontspanning is er natuurlijk ook ruimte voor een feestje van onze eigen feestcommissie of een drankje met je collega’s. Kom jij samen met ons het verschil maken?

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Eva Schikker, Eva’s Vacancy Advice
06 381 483 54
e-mail: eva@evaadvice.nl

Solliciteren