Manager IT Data Intelligence Group

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Het LUMC investeert in het vastleggen en ontsluiten van grote, gestructureerde databestanden, adequate digitale infrastructuur, expertise op AI, BI en Data Science gebied en de implementatie van AI-instrumenten. Zij beschouwt namelijk adequate inzet van informatietechnologie als onontbeerlijk voor de realisatie van haar waarde- en data-gedreven zorgambities. Voor de afdeling Informatie Technologie en Digitale Innovatie (IT&DI) zijn wij op zoek naar een Manager die leiding gaat geven aan het team Data Intelligence Group en die zich inzet om onze afdeling nog verder te vormgeven. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

In het kort

• Het LUMC heeft hoge ambities op het gebied van technologische innovatie en staat aan de vooravond van fundamentele veranderingen
• Je positioneert de afdeling IT&DI als partner van onze kerntaken zorg, onderzoek en onderwijs
• Je draagt verantwoordelijkheid voor het team Data Intelligence Group en de verdere ontwikkeling van onze professionals
• Je bent lid van het managementteam IT&DI en bent medeverantwoordelijk voor de vormgeving van onze afdeling, die volop in ontwikkeling is
• Met jouw standvastige persoonlijkheid en positiviteit weet je jouw teamgenoten en de afdeling mee te krijgen in deze ontwikkelingen

Wat ga je doen?

De Data Intelligence Group (DIG) bestaat uit een team van professionals dat het LUMC in staat stelt om data- en informatievragen op het gebied van zorg, onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering te beantwoorden. Jij bent verantwoordelijk voor dit team en geeft leiding aan circa 25 medewerkers verdeeld over een viertal Agile-teams. Onze afdeling richt zich op het gehele datastroom, van proces ondersteunende EPD-inrichting naar datatransformatie en -integratie tot aan visualisatie en is opgezet vanuit de sterk innovatieve ontwikkeling van het LUMC Dataplatform. Momenteel bevindt de afdeling zich in een transitie naar een meer bedrijfskritische omgeving, waarbij het denken in ketens en afstemmen van onderlinge afhankelijkheden belangrijke aandachtspunten zijn, zonder daarbij het innovatieve karakter van de afdeling te verliezen. Het vanuit verbinding coachen en ontwikkelen van je medewerkers maakt daarom nadrukkelijk deel uit van jouw functie. Daarnaast richt je je op het ontwikkelen van Agile leadership waarin werkzaamheden op basis van hun toegevoegde waarde geprioriteerd worden met de organisatie. Ook willen we de komende tijd de datastrategie en -governance verder vormgeven om zo een betere basis te leggen voor een meer data-gedreven-organisatie. Bij het realiseren van deze ambities rondom digitale innovatie werk je samen met de managers en teams in (disruptieve) innovatie waaronder Waarde Gedreven zorg & AI, Transmurale gegevensuitwisseling. Kortom, je komt te werken op een afdeling die volop in ontwikkeling is  en waar jij, als Manager Data Intelligence Group, een leidende rol in speelt.

Wat vragen wij?

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring in het leiden van complexe verandertrajecten. Gezien de grootte en complexiteit van het LUMC is het van belang dat je ruime ervaring hebt opgedaan binnen een complexe stakeholderomgeving met verschillende divisies en/of labels. Je beschikt over sterke ‘people skills’ en hebt de ambitie en daadkracht om jezelf en je team naar een hoger niveau te tillen. Je bent sensitief en weet draagvlak te creëren. Daarbij weet je te laveren tussen dienstverlenend, partnerschap en prioriteiten stellen. Je bent communicatief vaardig, weet te schakelen op alle niveaus en diepgang te bieden in gesprekken. Je kunt je vinden in de sleutelwoorden: persoonlijk, verbindend, nieuwsgierig, ondernemend, doortastend en inspirerend. Daarnaast vinden wij het belangrijke dat je over een flinke dosis lef beschikt. Herken jij jezelf hierin? Dan maken wij graag kennis met jou!

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform cao UMC. In eerste instantie krijg je een jaarcontract.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil jij meer informatie over de afdeling? Dit lees je hier en onze IT&DI-film bekijk je hier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arzu Yazul

Arzu Yücel

“Hoe eerder IT&DI aanhaakt, hoe beter er wordt nagedacht over wat wel en niet mogelijk is.”

Je werkplek

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is één van de acht universitaire medische centra (UMC’s) in Nederland. UMC’s hebben een nauwe samenwerking tussen ziekenhuis en medische faculteit waardoor patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs met elkaar worden verbonden. Het LUMC staat als innovator voor de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen. Deze missie realiseren wij door vanuit toonaangevend onderzoek en vernieuwend onderwijs te komen tot optimale en innovatieve zorg voor onze patiënten, samen met onze partners in de regio en daarbuiten. De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van onze organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Als manager Data Intelligence Group ben je lid van het managementteam van onze IT-afdeling en rapporteer je aan de CIO. Samen met het management IT & DI werk je aan onze ambities om het LUMC grensverleggend beter te maken.

Carrière in het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteert het LUMC bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Kortom: wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving, tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden en een werkplek waar jouw talent volledig tot zijn recht komt!

Contact: Eva Schikker, Recruiter IT&DI
06-38148354

Solliciteren