MDL-arts met Focus Inflammatory Bowel Disease (IBD)

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) is op zoek naar een medisch specialist met een IBD uitstroomprofiel, bij voorkeur met onderzoekservaring op het gebied van de immunologie, om translationeel onderzoek verder te kunnen versterken. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Je bent MDL-arts of laatstejaars AIOS met een IBD-uitstroomprofiel
• Je hebt basaal wetenschappelijke interesse, blijkend uit een afgeronde promotie
• Je draagt een verantwoordelijke en coördinerende rol
• Je werkt in een innovatieve, interdisciplinaire en academische omgeving 

Wat ga je doen?

Als MDL-arts ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van de beoogde doelstellingen van de afdeling op het gebied van onderwijs, opleiding, wetenschap en topklinische patiëntenzorg. Je versterkt ons team op het gebied van translationeel IBD-onderzoek. Klinisch participeer je in de (poli)klinische zorg voor patiënten met IBD en participeer je ook in achterwachtdiensten. Je werkt interdisciplinair samen in een academische omgeving en bent een coördinerende schakel binnen het LUMC.

Wat vragen wij?

Je bent een MDL-arts of laatstejaars AIOS van de opleiding tot MDL-arts. Bij voorkeur heb je een IBD-profiel en interesse in translationeel onderzoek. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden, ben je een teamspeler en heb je een proactieve werkhouding. Je hebt plezier in je werk en kunt dat overbrengen op anderen. Daarnaast ben je vanzelfsprekend geïnteresseerd in wetenschap, blijkend uit een afgeronde promotie, bij voorkeur op het gebied van de immunologie.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

De startdatum is 1 april 2021.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald in schaal MS of UMS (cao UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De MDL-afdeling van het LUMC is een innovatieve en transparante organisatie waar vertrouwen en collegialiteit centraal staan. Momenteel bestaat het IBD-team uit twee IBD-specialisten en drie IBD-verpleegkundig specialisten. Er zijn specialistische IBD-poli’s ingericht en er is intensieve samenwerking met de GE-chirurgen. Er loopt een traject zorgvernieuwing met regionale samenwerking op het gebied van IBD. We hebben een eigen MDL-lab en goede samenwerking met diverse afdelingen. Dit biedt veel ruimte voor translationeel onderzoek, wat nu met name plaatsvindt op het gebied van de regeneratieve geneeskunde. Er is veel aandacht voor regionale en (inter-)nationale onderzoekssamenwerking. We stemmen klinische en onderzoekwerkzaamheden onderling af binnen ons IBD-team.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: mevrouw dr. A.E. van der Meulen-de Jong, IBD arts
071 5299134
e-mail ae.meulen@lumc.nl

Solliciteren