Longfunctieanalist in opleiding

Medisch & klinisch

Je functie

Ben je op zoek naar een rol waarin zowel medisch, technisch handelen als patiëntcontact gecombineerd wordt? En is voor jou de koppeling tussen theorie en praktijk belangrijk? Dan is de hbo-opleiding Longfunctieanalist iets voor jou! Ben jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je leert in de praktijk hoe je het functioneren van de longen in kaart brengt
• De theorie van de hbo-bachelor Longfunctieanalist volg je bij LOI-Hogeschool en op de afdeling Longfunctie binnen het LUMC doe je praktijkervaring op
• Naarmate je opleiding vordert, krijg je meer verantwoordelijkheden zoals zelfstandig longfunctieonderzoeken voorbereiden, uitvoeren en beoordelen
• Het LUMC betaalt de kosten voor jouw opleiding 

Wat ga je doen?

Als longfunctieanalist in opleiding ben je werkzaam op de Longfunctieafdeling van het LUMC waar je in de praktijk leert hoe je het functioneren van de longen in kaart brengt. Daarnaast volg je de hbo-opleiding tot longfunctieanalist bij de LOI Hogeschool. Naarmate je opleiding vordert zal je steeds meer zelfstandig longfunctieonderzoeken voorbereiden, uitvoeren en beoordelen bij patiënten en deelnemers aan wetenschappelijk onderzoek. Een goede begeleiding van de patiënt en controle van de werking van de apparatuur staat hierbij centraal. Tijdens je opleiding studeer je acht uur per week onder werktijd bij een fulltime dienstverband. Daarnaast ben wekelijks nog zo'n vijf tot tien uur met de opleiding bezig.

Wat vragen wij?

Jij bent minimaal in het bezit van een havodiploma met uitstroomrichting Natuur en Gezondheid, overgang naar 6 vwo met uitstroom richting Natuur en Gezondheid of een relevante mbo 4-opleiding, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of techniek. Je kunt goed zelfstandig werken, weet mensen te motiveren en op hun gemak te stellen, bent een teamplayer en neemt initiatief.

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een contract voor de driejarige opleiding tot longfunctieanalist. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 2.840,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 4, cao UMC). Als gediplomeerd longfunctieanalist word je ingeschaald in schaal 7 (maximaal € 3.422,- bruto per maand). Doorgroei naar de rol van senior longfunctieanalist in schaal 8 (maximaal € 3.863,- bruto per maand) behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie over longfunctieonderzoek vind je op onze website. Voor meer informatie over het beroep verwijzen we je naar www.nvla.nl.

Kijk voor meer informatie over de opleiding bij Longfunctieanalist op de site van LOI-Hogeschool.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Ronald de Jeu, senior longfunctieanalist, afdeling Longziekten, telefoon: 071 5261745, e-mailadres r.c.de_jeu@lumc.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je werkplek

De opleiding tot longfunctieanalist is een (minimaal) drie jaar durende opleiding op hbo-niveau. Het praktische deel wordt op de afdeling Longfunctie binnen het LUMC verzorgd, het theoretische deel volg je bij de LOI Hogeschool. Je komt te werken in een team met twee senior longfunctieanalisten, drie longfunctieanalisten en twee longfunctieanalisten in opleiding.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Mady Los, senior longfunctieanalist, afdeling Longziekten
071 526 15 58
e-mail m.los@lumc.nl

Solliciteren