Longfunctieanalist in Opleiding

Medisch & klinisch

Je functie

Zoek je een combinatie van medisch en technisch handelen met patiëntencontact?'? En is voor jou de koppeling tussen theorie en praktijk belangrijk? Dan is de hbo-bachelor Longfunctieanalist wellicht iets voor jou! Ben jij onze nieuwe collega?

In het kort

 • Je leert in de praktijk hoe je het functioneren van de longen in kaart brengt
• De theorie van hbo-bachelor Longfunctieanalist volg je bij LOI-Hogeschool. De praktijk volg je op de afdeling Longfunctie binnen het LUMC
• Naarmate je opleiding vordert, zal je steeds meer zelfstandig longfunctieonderzoeken voorbereiden, uitvoeren en beoordelen
• Het LUMC betaalt de kosten voor jouw opleiding

Wat ga je doen?

Als longfunctieanalist in opleiding ben je werkzaam op de Longfunctieafdeling van het LUMC waar je in de praktijk leert hoe je het functioneren van de longen in kaart brengt. Daarnaast volg je de hbo-opleiding tot longfunctieanalist bij de LOI Hogeschool. Naarmate je opleiding vordert zal je steeds meer zelfstandig longfunctieonderzoeken voorbereiden, uitvoeren en beoordelen bij patiënten en deelnemers aan wetenschappelijk onderzoek. Een goede begeleiding van de patiënt en controle van de werking van de apparatuur staat hierbij centraal. Je komt te werken in een team met twee senior longfunctieanalisten, twee longfunctieanalisten en twee longfunctieanalisten in opleiding. Tijdens je opleiding studeer je acht uur per week onder werktijd. Daarnaast ben wekelijks nog zo'n vijf tot tien uur met de opleiding bezig.

Wat vragen wij?

Jij bent een enthousiaste collega die minimaal in het bezit is van een havodiploma met uitstroomrichting Natuur en Gezondheid, overgang naar 6 vwo met uitstroom richting Natuur en Gezondheid of een relevante mbo 4-opleiding, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of techniek. Je kunt goed zelfstandig werken, weet mensen te motiveren en op hun gemak te stellen, bent een teamplayer en neemt initiatieven.

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een contract voor de driejarige opleiding tot longfunctieanalist. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 2.704 bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 4, CAO UMC). Als gediplomeerd longfunctieanalist word je ingeschaald in schaal 7 (maximaal € 2.996,- bruto per maand). Doorgroei naar de rol van senior longfunctieanalist in schaal 8 (maximaal €3.391,- bruto per maand) behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie over longfunctieonderzoek vind je op onze website. Voor meer informatie over dit beroep verwijzen we je naar www.nvla.nl of www.loi.nl.

Kijk voor meer informatie over de opleiding bij Longfunctieanalist op de site van LOI-Hogeschool.

Voor extra informatie kun je ook contact opnemen met Mady Los, senior longfunctieanalist, afdeling Longziekten; telefoon 071 526 15 58, M.Los@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Elles Kruis de Bock

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De opleiding tot longfunctieanalist is een (minimaal) drie jaar durende opleiding op hbo-niveau. Het praktische deel wordt op de afdeling Longfunctie binnen het LUMC verzorgd, het theoretische deel volg je bij de LOI Hogeschool. De kosten die hieraan verbonden zijn, neemt het LUMC voor haar rekening.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Ronald de Jeu, senior longfunctieanalist, afdeling Longziekten
071 526 15 58
r.c.de_jeu@lumc.nl

Solliciteren