Kwaliteitsfunctionaris Radiotherapie

Medisch & klinisch

Je functie

Als kwaliteitsfunctionaris weet jij onze professionals te versterken bij het realiseren van een goed kwaliteits- en veiligheidsbeleid. Kijk jij daarbij altijd door een bril van continu verbeteren? Dan ben jij misschien wel de kwaliteitsfunctionaris die wij op de afdeling Radiotherapie zoeken!

In het kort

• Jouw standplaats is de afdeling Radiotherapie in zowel het LUMC als het Reinier de Graaf in Delft
• Hier richt je je onder meer op continu verbeteren
• Je bent het centrale aanspreekpunt voor het kwaliteitsbeleid op de afdeling
• Je begeleidt werk- en projectgroepen op het gebied van kwaliteit 

Wat ga je doen?

Als kwaliteitsfunctionaris geef je gevraagd en ongevraagd advies en ondersteuning op tactisch niveau aan het management en de professionals van onze afdeling. De kern van jouw functie is signaleren, coördineren, afstemmen en adviseren met als doel samen onze zorg continu te verbeteren op de gehele afdeling. Je houdt je bezig met kwaliteit in de breedste zin, van risicomanagement tot continu verbeteren (PDCA en lean). Met jouw brede analytische blik en uitgebreide kennis van de zorg, versterk je het continu verbeteren en het kwaliteitsdenken op de afdeling. Daarnaast begeleid je de afdeling (zowel in LUMC als in het Reinier de Graaf (RdG)) bij de interne en externe toetsingen volgens de kwaliteitsnormen (Qualicor) en bij het maken van kwaliteitsrapportages en andere uitkomsten op kwaliteitszorg zoals prestatie-indicatoren. Ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid vertaal jij naar voor de afdeling te gebruiken beleid en je verwerkt dit tot inspirerende en concrete actieplannen. Verder ben je verantwoordelijk voor het documentbeheersysteem van de afdeling in beide ziekenhuizen. Tot slot stem je het kwaliteitsbeleid af met de regio. Je begeleidt werkgroepen, projectgroepen en bent het aanspreekpunt op het gebied van kwaliteit. Je hebt zitting in de kwaliteitscommissie en de meldingencommissie van de afdeling.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een collega met een proactieve, open instelling. Daarbij neem je minimaal drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie met je mee en het is een pre als je kennis hebt van het vakgebied Radiotherapie. Je bent bekend met het lean-gedachtegoed en kunt de afdeling op basis hiervan goed begeleiden. Je hebt overtuigingskracht en goede advies- en onderhandelingsvaardigheden en kunt dat goed omzetten in praktische voorstellen en adviezen voor verbeteringen. Verder weet je van aanpakken, kun je een probleem goed doorgronden, ben je analytisch sterk en werk je nauwkeurig. Draaitabellen in Excel maken of stuurinformatie en prestatie-indicatoren visueel weergeven is voor jou geen enkel probleem en je bent vaardig in het vertalen van stuurinformatie naar concrete verbetermaatregelen. Als geen ander weet jij in verbinding te zijn en te blijven met onze professionals. Je bijt je enthousiast vast in de boeiende materie rondom kwaliteit en veiligheid van zorg met als doel de zorg te verbeteren. Beschrijven we jou? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

Voor deze functie kunnen referenties worden gevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Frouzan Soltani

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Radiotherapie van het LUMC vormt sinds 2015 samen met de afdeling Radiotherapie van het Reinier de Graaf (Delft) één geïntegreerde afdeling. Daarnaast heeft de afdeling een nauwe samenwerking met het Holland Protonen Therapie Centrum (Delft). Op onze gezamenlijke afdeling zijn 22 stafleden en 8 klinisch fysici werkzaam, waarbij door de zorginhoudelijke disciplines gerouleerd wordt over beide locaties. Op locatie LUMC beschikken wij over vijf versnellers en op locatie RdG over twee. De afdeling speelt een voortrekkersrol op het gebied van brachytherapie. De grootte van de afdeling en de verschillende locaties maken jouw werkzaamheden als kwaliteitsfunctionaris heel afwisselend.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Myra Behrendt, hoofd bedrijfsvoering Radiotherapie
071 526 55 39

Solliciteren