IT Beheerder Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Heb jij een achtergrond als analist of IT’er? Ben je op zoek naar een interessante uitdaging met verantwoordelijkheid? Heb jij een sterke affiniteit met de zorgsector? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je hebt een afgeronde, passende HLO-opleiding en/of aantoonbare ervaring met IT- en procesbeheer, bij voorkeur in een medisch diagnostische setting
• Je hebt aantoonbare affiniteit met de zorgsector
• Je bewaakt de 24/7-continuïteit van de dienstverlening van de afdeling
• Je draagt bij aan het opstellen van specificaties voor het ontsluiten van labdata
• Je werkt multidisciplinair samen met collega’s van andere afdelingen en op meerdere (management)niveaus

Wat ga je doen?

Als IT-beheerder op de Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) lever je een belangrijke bijdrage aan het beheer van de informatiesystemen van de afdeling en aan de 24/7-continuïteit van het diagnostische proces. Binnen het LUMC vormt IT de ruggengraat van alle werk- en bedrijfsprocessen. De afdeling KCL speelt een belangrijke rol in het leveren van medische testresultaten aan arts-aanvragers en onderzoekers, alsook het faciliteren van onderzoek. Het produceren en verstrekken van medische testresultaten verloopt via diverse IT oplossingen die goed behoren samen te werken. Jij speelt daar een rol in en werkt samen met een andere IT beheerder. Je hebt een belangrijke en centrale rol binnen de afdeling, namelijk het beheren van de hardware en software. Denk hierbij aan specifieke programmatuur en applicaties, en alle overige informatie- en communicatiefunctionaliteiten van de afdeling. Je levert een bijdrage aan het goed functioneren van de gebruikte applicaties en lost structurele en/of complexe storingen en klachten op. Ook beheer je zelfstandig systemen en applicaties van de afdeling en zorg je ervoor dat deze systemen goed onderhouden worden en functioneren. Je analyseert en lost knelpunten van interne gebruikers en afnemers van laboratoriumfaciliteiten op. Op dagelijkse basis ondersteun en instrueer jij je collega’s op de afdeling, waarbij je fungeert als vraagbaak voor gebruikers met betrekking tot toegepaste applicaties. Vanuit je klinisch chemische kennis draag je bij aan het ontsluiten van de data van onze afdeling richting interne en externe aanvragers, zorgaanbieders en/of onderzoekers. Ook draag je bij aan het ontsluiten van data van externe zorgaanbieders voor de LUMC-behandelaren. Je herkent kansen en komt proactief met ideeën om de automatisering op afdelings- en organisatieniveau verder te brengen en vernieuwen.

Wat vragen wij?

We zoeken een ervaren en bevlogen laboratoriummedewerker of IT’er met aantoonbare kennis van en ervaring met IT-systemen en -beheer en het werken binnen een ISO 15189-geaccrediteerd kwaliteitsmanagementsysteem. Je bent creatief in het vinden van oplossingen, kunt out-of-the-box denken en houdt van een uitdaging. Binnen een inhoudelijke, faciliterende rol voel je je helemaal thuis. Het is van belang dat je aantoonbare affiniteit hebt met de zorgsector. Je hebt overtuigingskracht en kunt collega’s coachen op het gebied van technische toepassingen. Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met kwaliteitsmanagementsystemen, track & trace en IT(processen) binnen klinisch chemische laboratoria en/of ziekenhuizen/zorginstellingen. Noodzakelijk voor het uitoefenen van deze functie is dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse (minimaal op C1 taalniveau) en de Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Ook heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s. Tot slot ben je proactief, communiceer je makkelijk en draag je graag verantwoordelijkheid.

Meer informatie

Je komt te werken in geavanceerd en vooraanstaand laboratorium, waar we erg trots op zijn. Neem alvast een kijkje via deze link .

We streven ernaar om de units Kernlab en Bloedtransfusie in de toekomst samen te voegen, waardoor je breder ingezet kan worden.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Je kunt ook contact opnemen met ing. Pascal Schippers, organisatorisch manager, afdeling KCL
Telefoon: 071 529 78 61

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Chris Comenencia

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De activiteiten binnen deze functie worden uitgevoerd binnen de unit Kernlab van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). We zijn een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast bieden wij speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteren wij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Al onze diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. De KCL bestaat uit 170 medewerkers verdeeld over diverse units. Je hebt één directe collega die ook werkzaam is als IT beheerder waarmee je het merendeel van de tijd gaat samenwerken. Jullie ondersteunen de afdeling en gaan proactief in overleg met collega’s om de IT-structuur in topconditie te houden. Je onderhoudt veel contacten met de ICT-ers van de ondersteunende afdelingen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, fiscale uitruilregeling woon-/werkverkeer en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: prof. dr. Christa Cobbaert, afdelingshoofd, afdeling KCL
071 529 9184

Solliciteren