IT Beheerder Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Heb jij een achtergrond als analist of IT’er en kennis van en feeling met automatisering binnen diagnostische laboratoria? Ben je op zoek naar een interessante uitdaging met verantwoordelijkheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je hebt een afgeronde, passende HLO-opleiding en aantoonbare ervaring met IT- en procesbeheer, bij voorkeur in een medisch diagnostische setting
• Je hebt ervaring met IT-verbetertrajecten en streeft naar operationeel excellente processen
• Je bewaakt de 24/7-continuïteit van de dienstverlening van de afdeling KCL
• Je draagt bij aan het opstellen van specificaties voor het ontsluiten van labdata
• Je werkt multidisciplinair samen met collega’s van andere afdelingen en op meerdere (management)niveaus 

Wat ga je doen?

Als IT-beheerder op de Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) lever je een belangrijke bijdrage aan het beheer van de informatiesystemen van de afdeling en aan de 24/7-continuïteit van het diagnostische proces. Je hebt een belangrijke en centrale rol binnen de afdeling. Je beheert namelijk hardware en software, zoals specifieke programmatuur en applicaties, en alle overige informatie- en communicatiefunctionaliteiten van de afdeling. Je levert een bijdrage aan het goed functioneren van de gebruikte applicaties en lost structurele en/of complexe storingen en klachten op. Je beheert zelfstandig systemen en applicaties van de afdeling en zorgt ervoor dat deze systemen goed onderhouden worden en functioneren. Je analyseert en lost knelpunten van interne gebruikers en afnemers van laboratoriumfaciliteiten op en ondersteunt en instrueert de medewerkers van de afdeling. Je bent dan ook echt een vraagbaak voor gebruikers voor de toegepaste applicaties. Vanuit je klinisch chemische kennis draag je bij aan het ontsluiten van de data van onze afdeling richting interne en externe aanvragers, zorgaanbieders en/of onderzoekers. Ook draag je bij aan het ontsluiten van data van externe zorgaanbieders voor de LUMC-behandelaren. Je herkent kansen en komt proactief met ideeën om de automatisering op afdelings- en organisatieniveau verder te brengen en vernieuwen. Kortom, een hele diverse, uitdagende rol waar we jou goed bij kunnen gebruiken!

Wat vragen wij?

We zoeken een ervaren en bevlogen laboratoriummedewerker of IT’er met aantoonbare kennis van en ervaring met IT-systemen en -beheer en het werken binnen een ISO 15189-geaccrediteerd kwaliteitsmanagementsysteem. Je bent creatief in het vinden van oplossingen, kunt out-of-the-box denken en houdt van een uitdaging. Binnen een inhoudelijke, faciliterende rol voel je je helemaal thuis. Je hebt overtuigingskracht en kunt collega’s coachen op technische toepassingen. Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met kwaliteitsmanagementsystemen, track & trace en IT(-processen) binnen klinisch chemische laboratoria en/of ziekenhuizen/zorginstellingen. Noodzakelijk voor het uitoefenen van deze functie is dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Ook heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s. Tot slot ben je proactief, communiceer je makkelijk en draag je graag verantwoordelijkheid.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Klik op deze link voor een impressie van ons prachtige laboratorium.

Je kunt ook contact opnemen met ing. Pascal Schippers, organisatorisch manager, afdeling KCL
Telefoon: 071 529 78 61

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Asel Arykbaeva

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) is naast een medisch laboratorium vooral een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, en met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De afdeling is geaccrediteerd volgens norm ISO 15189. Binnen het KCL en de LUMC-organisatie als geheel, vormt IT de ruggengraat van alle werk- en bedrijfsprocessen. De afdeling KCL speelt een belangrijke rol in het leveren van medische testresultaten aan arts-aanvragers en onderzoekers, alsook het faciliteren van onderzoek. Het produceren en verstrekken van medische testresultaten verloopt via diverse IT-oplossingen die goed behoren samen te werken. Jij speelt daar een rol in en werkt samen met een andere IT-beheerder.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, fiscale uitruilregeling woon-/werkverkeer en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: prof. dr. Christa Cobbaert, afdelingshoofd, afdeling KCL
071 529 9184

Solliciteren