Klinisch-Fysicus – Audioloog in Opleiding

Medisch & klinisch

Je functie

Als klinisch-fysicus - audioloog in opleiding volgt u de opleiding tot klinisch-fysicus – audioloog onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (NVKF) en de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus (OKF) op het Centrum Audiologie en Hoorimplantaten.

In het kort

• U volgt de opleiding tot klinisch-fysicus – audioloog
• U doet praktische ervaring op aan de hand van stages
• U bent communicatief vaardig
• U werkt met patiënten van alle leeftijden 

Wat ga je doen?

Naast de toepassing van de klinisch fysica (audiologie) in de directe patiëntenzorg verricht u wetenschappelijk onderzoek binnen het researchprogramma van de afdeling. Daarnaast participeert u in onderwijsactiviteiten van de afdeling KNO. Tot het takenpakket behoort het uitvoeren en superviseren van diagnostisch audiologisch onderzoek, het aanpassen van hoortoestellen, BAHA, CI en andere hoorhulpmiddelen en het ontwikkelen van nieuwe audiologische meetmethoden en technieken. U fungeert als aanspreekpunt van het multidisciplinaire team, bestaande uit KNO-artsen, audiologen, psychologen, linguïsten, logopedisten en maatschappelijk werk en adviseert verwijzers zoals huisartsen, KNO-artsen, kinderartsen, jeugdartsen en bedrijfsartsen. De opleiding vindt plaats binnen het opleidingscluster Zuid-Holland. De stage in het derde jaar van de opleiding (zes maanden) voltrekt zich in het Kentalis Audiologisch Centrum Den Haag.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met een wetenschappelijke opleiding in de (technische) natuurkunde of een door de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus gelijkwaardig geachte opleiding. U heeft bij voorkeur aantoonbare belangstelling voor de toepassing van klinische fysica in de directe patiëntenzorg en voor relevant klinisch wetenschappelijk onderzoek. U heeft affiniteit met zorg aan volwassenen met gehoorproblemen en kinderen met gehoor- en/of spraak-/taalproblemen. Daarnaast beschikt u over uitstekende communicatieve vaardigheden richting volwassenen én kinderen. U kunt goed werken in multidisciplinair dienstverband, u beschikt over organisatorische vaardigheden en u bent flexibel en zelfstandig.

Meer informatie

De startdatum voor de functie is 1 maart 2019 of zo spoedig mogelijk daarna. Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. 

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Centrum Audiologie en Hoorimplantaten is onderdeel van de afdeling KNO van het LUMC. Binnen KNO nemen de oorheelkunde en audiologische zorg een belangrijke plaats in. De afdeling heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van cochleaire implantaten, in-het-bot verankerde hoortoestellen en onderzoek en begeleiding van kinderen met gehoor- en/of spraak-/taalproblematiek. De afdeling werkt nauw samen met scholen, gezinsbegeleidingsdiensten en zorginstellingen voor doven en slechthorenden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact:  de heer drs. P.P.B.M. Boermans, opleider of de heer dr. ir. J.A.P.M. de Laat, plaatsvervangend opleider, Centrum Audiologie en Hoorimplantaten, afdeling KNO
071 526 33 92
audc@lumc.nl

Solliciteren