Klinisch Fysicus – Audioloog in Opleiding

Medisch & klinisch

Je functie

Heb jij een afgeronde wo-opleiding in de (technische) natuurkunde of vergelijkbaar? Wil jij je verder specialiseren en ben je geïnteresseerd in oorheelkunde en audiologische zorg? Dan leiden we je graag op tot klinisch fysicus – audioloog.

In het kort

• Je houdt je bezig met audiologie in de directe patiëntenzorg en daarnaast verricht je wetenschappelijk onderzoek
• Je wordt het aanspreekpunt voor het Centrum Audiologie en Hoorimplantatenvan de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde
• De opleiding vindt plaats binnen het OKF-opleidingscluster Zuid-Holland
• Je loopt een half jaar stage bij het Audiologisch Centrum van Kentalis in Den Haag
• De opleiding start per 1 februari 2022

Wat ga je doen?

Je volgt de opleiding tot klinisch fysicus – audioloog, onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (NVKF) en de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus (OKF) van het Centrum Audiologie en Hoorimplantaten. Naast de toepassing van de klinisch fysica (audiologie) in de directe patiëntenzorg verricht je wetenschappelijk onderzoek binnen het researchprogramma van de afdeling. Daarnaast participeer je in onderwijsactiviteiten van de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO). Je gaat je ontwikkelen in het uitvoeren en superviseren van diagnostisch audiologisch onderzoek, het aanpassen van hoortoestellen, beengeleidingsimplantaten en cochleaire implantaten. Daarnaast houd je je bezig met het ontwikkelen van nieuwe audiologische meetmethoden en technieken. Je gaat als aanspreekpunt fungeren voor het multidisciplinaire team, bestaande uit KNO-artsen, audiologen, psychologen, linguïst, logopedisten en maatschappelijk werkers. De opleiding vindt plaats binnen het OKF-opleidingscluster Zuid-Holland. In het tweede of derde jaar van de opleiding zal er een stage van een half jaar zijn in het Kentalis Audiologisch Centrum Den Haag. Daarnaast zijn er een aantal korte stages bij collegae klinisch fysici zowel in het LUMC als andere ziekenhuizen binnen de regio.

Wat vragen wij?

Je hebt een wetenschappelijke opleiding afgerond in de (technische) natuurkunde of een door de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus gelijkwaardig geachte opleiding. Je hebt bij voorkeur aantoonbare belangstelling voor de toepassing van klinische fysica in de directe patiëntenzorg en voor relevant klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je hebt affiniteit met zorg aan volwassenen met gehoorproblemen en kinderen met gehoor- en/of spraak-/taalproblemen. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden richting volwassenen én kinderen. Je kunt goed samenwerken in teamverband, je beschikt over organisatorische vaardigheden en bent flexibel en zelfstandig.

Meer informatie

De opleiding start per 01-02-2022.

Na de opleiding van vier jaar word je geregisterd in het register van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica, en zul je een baan zoeken als klinisch-fysicus - audioloog bij één van de audiologische centra in Nederland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Elles Kruis de Bock

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Centrum Audiologie en Hoorimplantaten is onderdeel van de afdeling KNO van het LUMC. Binnen KNO nemen de oorheelkunde en audiologische zorg een belangrijke plaats in. De afdeling heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van cochleaire implantaten, beengeleidingsimplantaten, onderzoek en begeleiding van kinderen met gehoor- en/of spraak-/taalproblematiek. De afdeling werkt nauw samen met scholen, gezinsbegeleidingsdiensten en zorginstellingen voor doven en slechthorenden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Peter-Paul Boermans, klinisch fysicus audioloog - opleider, KNO Centrum Audiologie en Hoorimplantaten
071 526 24 26
p.p.b.m.boermans@lumc.nl

Solliciteren