Opleiding tot Kinderverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ligt jouw hart bij het verzorgen van een unieke en kwetsbare patiëntengroep, namelijk kinderen? Dan is dit jouw en onze kans! Wij zijn op zoek naar meerdere verpleegkundigen die in maart 2023 of september 2023 starten met de opleiding tot kinderverpleegkundige. Vanaf september 2022 staan wij voor je klaar om je in te werken en je kennis te laten maken met deze mooie patiëntengroep. Ben jij er klaar voor om je te specialiseren in het bijzondere, vernieuwde en state-of-the-art Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC en kom jij als nieuwe collega ons gepassioneerde en gezellige team versterken?

In het kort

• Je volgt de specialistische opleiding van 14 maanden tot kinderverpleegkundige
• Hier bieden we unieke, hoog complexe en gespecialiseerde zorg voor zowel de Cardiologie, Hematologie en algemene Pediatrie aan kinderen van 0 tot 18 jaar
• In ons team werken we in multidisciplinair verband met veel verschillende specialismen samen en loop je stages op meerdere afdelingen binnen en buiten het WAKZ
• De startdatum om voor te werken is vanaf september 2022 en de startdatum van de opleiding is maart 2023 of september 2023

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige voor de vervolgopleiding Kinderverpleegkunde bied jij kinderen van 0 tot 18 jaar de beste zorg en begeleiding die zij nodig hebben. En dat is niet zomaar een patiëntengroep, dit zijn de meest kwetsbare en bijzondere patiënten. Voor jou betekent dit dat je het ene moment zorg verleent aan een pasgeborene terwijl je je het volgende moment richt op iemand die bijna volwassen is. Heel afwisselend, leerzaam en uitdagend! Wij vinden Family Centered Care belangrijk, dus ook ouders, broertjes en zusjes betrekken we bij onze zorgverlening. Afhankelijk van de zorgzwaarte, de dienst en wat je hebt geleerd tijdens de opleiding krijg je twee tot vijf kinderen om voor te zorgen. Maar je staat er nooit alleen voor! Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat tijdens jouw opleiding je gekoppeld bent aan een coach en dat je begint met een informatieve en leuke introductieweek, zodat je een fijne start kunt maken. Je werkt intensief en multidisciplinair samen met artsen, arts-assistenten, medisch pedagogisch zorgverleners, psychologen en maatschappelijk werk. Tijdens de opleiding tot kinderverpleegkundige ben je werkzaam op de afdelingen Bos en Strand. Op afdeling Bos worden kinderen verpleegd met een complex aangeboren hartafwijking en kinderen vanuit diverse, met name snijdende, specialismen. Op afdeling Strand liggen patiënten die worden opgenomen voor een stamceltransplantatie. Ook worden hier kinderen vanuit verschillende specialismen opgenomen. Daarnaast loop je stage op de Ambulante Zorg, Neonatologie en loop je extramurale stages. Een afwisselende en dynamische opleidingsplek waarbij je je zowel specialiseert als breed ontwikkelt!

Wat vragen wij?

De verpleegkundige die wij zoeken heeft de opleiding mbo-V of hbo-V afgerond. Als je al enige ervaring hebt opgedaan in het ziekenhuis dan is dat een pre. Je bent enthousiast en je wilt je verdiepen in het vakgebied van de kinderverpleegkundige. Vanzelfsprekend heb je veel affiniteit met kinderen. Je bent professioneel, samenwerkingsgericht en leergierig. In je werk en opleiding verwachten wij van jou een positief-kritische houding en een flexibele instelling. Ben jij er klaar voor?

Meer informatie

De opleiding tot kinderverpleegkundige start op verschillende momenten. De eerstvolgende mogelijkheid is maart 2023. Afhankelijk van je beschikbaarheid word je aangenomen voor een startmoment en werk je minimaal zes maanden voor op de afdeling.  

In eerste instantie krijgt je een contract aangeboden voor de duur van 14 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 3.909,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8aM, CAO UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Veronique van Noort

‘Ik vind het mooi te ontdekken hoe ik het kind het beste kan begeleiden’

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is een modern en kindvriendelijk kinderziekenhuis binnen het LUMC. Het kinderziekenhuis bestaat uit de volgende afdelingen: Strand, Bos en Stad (polikliniek en dagbehandeling) en is onlangs volledig gerenoveerd. De afdeling Strand heeft twintig eenpersoonskamers waarvan er acht geschikt zijn voor patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan. De afdeling Bos heeft twaalf eenpersoonskamers en acht tweepersoonskamers. In vier tweepersoonskamers is ook een dagbehandeling gesitueerd. Er worden hier kinderen opgenomen voor diverse specialismen. Beide teams bestaan uit collega’s die met veel plezier hard werken en er is een goede mix tussen ervaren en jong gediplomeerde collega’s. Kwaliteit van zorg staat bij ons hoog in het vaandel en iedereen levert hier vanuit zijn eigen vakgebied een belangrijke bijdrage aan.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar je kunt ook rekenen op aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies. Als gediplomeerd kinderverpleegkundige krijg je de kans je te specialiseren in de zorg voor kinderen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan (hematologie) of in de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen (cardiologie en cardiochirurgie).

Corina van Tilburg, verpleegkundig teamleider, Willem-Alexander Kinderziekenhuis
071-529 88 60

Solliciteren