Kinderverpleegkundige in Opleiding tot NICU-Verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij zorg bieden aan de allerkleinste patiënten en hun ouders ondersteunen? En wil je werken in een hecht team op onze vernieuwde NICU? Lees dan snel verder!

In het kort

• Je start in september 2020 de opleiding tot NICU-verpleegkundige
• Deze opleiding duurt 15 maanden en we vragen je voor die tijd een aantal weken/maanden voor te werken
• Als NICU-verpleegkundige geef je gezinsgerichte en specialistische zorg
• Je werkt op een moderne afdeling binnen een academische omgeving
• Je hebt vele doorgroeimogelijkheden 

Wat ga je doen?

Op onze IC liggen pasgeborenen waarvan we de vitale functies observeren en bewaken, of waarvan we een of meerdere vitale functies ondersteunen of overnemen. Voor de behandeling en bewaking van onze patiënten gebruiken we geavanceerde en moderne apparatuur. Dat je als kinderverpleegkundige in opleiding tot NICU-verpleegkundige veel voor premature, dysmature en zieke pasgeborenen kunt betekenen en voor hun ouders een steunpilaar bent, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat we sinds medio 2017 in het LUMC werken op een splinternieuwe Neonatale Intensive Care Unit (NICU)? We hechten veel waarde aan het continu verbeteren van onze zorg, daarom zijn er verschillende werkgroepen met kwaliteit bezig. Als je iets ziet waarvan je vindt dat dat verbeterd kan worden, krijg je bij ons de ruimte om dat op te pakken. Ook lopen er vele wetenschappelijke onderzoeken, waarvoor wij als verpleegkundige gegevens verzamelen

Wat vragen wij?

Ben jij werkzaam als kinderverpleegkundige en ben je geïnteresseerd in deze vacature? Dan kom jij in aanmerking om in september 2020 te starten met de opleiding tot NICU-verpleegkundige. Om op onze NICU te werken heb je een diploma IC-Neonatologie nodig. Uiteraard is het belangrijk dat je enthousiast bent om voor onze allerkleinste patiënten te zorgen en hun ouders te ondersteunen en begeleiden. Verder ben je iemand die initiatief neemt; je signaleert niet alleen verbeteringen, maar je doet er daadwerkelijk iets mee. Naast het leveren van zorg heb je namelijk een onmisbare rol in de ontwikkeling hiervan. Ook bij onderwijs en onderzoeken op onze afdeling hebben onze verpleegkundigen een belangrijke taak. Bovendien vind je het leuk om te werken in een divers team en heb je gevoel voor enerzijds de technische aspecten van de zorg en anderzijds de begeleiding van ouders. Omdat de ontwikkelingen in ons vakgebied razendsnel gaan, ben je gemotiveerd om je kennis altijd bij te houden.

Meer informatie

Neem vooral eens een kijkje op onze site: Neonatale Intensive Care Unit (NICU)Of bekijk onze  Instagram Takeover  en hele bijzondere wervingsfilm  van de NICU.

Wil je meer weten? Bel ons gerust, we vertellen je graag over ons specialisme en onze prachtige afdeling.

Na het behalen van je IC-Neonatologie diploma word je ingeschaald in schaal 8B, cao UMC (maximaal €3.391,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). Vervolgens kun je doorgroeien naar een seniorfunctie in schaal 9A, cao UMC (maximaal €3.582,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Uiteraard vergoeden wij je volledige opleiding. 

De opleiding duurt vijftien maanden en we vragen je voor die tijd een aantal weken/maanden voor te werken op onze afdeling.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Bekijk hier onze bijzondere wervingsfilm van de NICU.

Sanne van den Berg

Sanne van den Berg

"Je bent de ogen van de dokter en de stem van het kind."

Je werkplek

Onze NICU is een van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Zo is er meer rust voor het kind, privacy voor ouders en is rooming-in mogelijk. Dit is helemaal in lijn met onze visie op gezinsgerichte zorg. Ons verpleegkundig team bestaat uit tachtig collega’s, onder wie verpleegkundigen, doktersassistenten, secretaresses, transfermedewerkers en ondersteunende diensten aangestuurd door drie teamleiders. Wij zijn het landelijk centrum voor de behandeling van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin-to-twin transfusion syndrome). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is een van onze speerpunten. Samen met GeboorteHuis Leiden vormen wij de verpleegeenheid Perinatologie. Ons doel: alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld naar oudste van dienst, verpleegkundig expert/onderzoeker of physician assistent.

Contact: Rianne de Jong, Kim Schoemaker en Jeanette Sollie, verpleegkundig teamleiders NICU
071 526 40 64

Solliciteren