Kinderverpleegkundige in opleiding tot NICU verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij zorg bieden aan de allerkleinste patiënten en hun ouders? En wil je werken in een hecht team op onze vernieuwde NICU? Lees dan snel verder!

In het kort

• Na je opleiding tot kinderverpleegkundige specialiseer je je verder
• Je geeft gezinsgerichte en specialistische zorg
• Je zorgt voor premature, dysmature, zieke baby’s
• Je werkt in een academische omgeving 

Wat ga je doen?

‘Hoe de sfeer bij ons op Intensive Care Neonatologie is? Heel veilig; ik weet zeker dat ik 24/7 bij mijn collega’s terecht kan. We vormen met z’n allen een ijzersterk team. En de samenwerking met de neonatologen, fellow’s, arts-assistenten en physician assistents is heel laagdrempelig. Reken maar dat je terecht komt op een afdeling waar we het vanzelfsprekend vinden om elkaar te helpen en  regelmatig tijd maken om bijzondere mijlpalen met elkaar te vieren. Natuurlijk hebben we soms te maken met emotionele gebeurtenissen. Ook tijdens die momenten zijn we er voor elkaar.‘ En dat je als  kinderverpleegkundige in opleiding tot NICU-verpleegkundige veel voor premature, dysmature en zieke baby’s kunt betekenen en voor hun ouders een steunpilaar bent, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat we sinds medio 2017 in het LUMC werken op een splinternieuwe Neonatale Intensive Care Unit (NICU)? We hechten veel waarde aan het continu verbeteren van onze zorg. Daarom zijn er verschillende werkgroepen met kwaliteit bezig. Als je iets ziet waarvan je vindt dat dat verbeterd kan worden, krijg je bij ons ruimte om dat op te pakken. Bovendien lopen er allerlei onderzoeken waar we als verpleegkundigen ook een rol in hebben. En er zijn bij ons verschillende mogelijkheden om als verpleegkundige door te groeien. Bijvoorbeeld naar oudste van dienst, verpleegkundig expert/onderzoeker of  physician assistent.

Wat vragen wij?

Om op onze NICU te werken heb je een diploma IC neonatologie nodig. Ben jij momenteel verpleegkundige met kinderaantekening (kinderverpleegkundige) en geïnteresseerd in deze vacature? Dan kom jij in aanmerking om in september 2019 te starten met de opleiding tot NICU-verpleegkundige.  Uiteraard is het belangrijk dat je enthousiast bent om voor onze allerkleinste patiënten en hun ouders te zorgen. Verder ben je iemand die initiatief neemt; je signaleert niet alleen verbeteringen maar je doet er daadwerkelijk iets mee. Naast de zorg heb je namelijk een onmisbare rol in de ontwikkeling hiervan. Ook bij onderwijs en onderzoeken op onze afdeling hebben onze verpleegkundigen een belangrijke taak. Bovendien moet je het leuk vinden om te werken in een divers team en gevoel hebben voor enerzijds de technische aspecten van de zorg en anderzijds de begeleiding van ouders. Omdat de ontwikkelingen in ons vakgebied razendsnel gaan, is het van belang dat je gemotiveerd bent om dat bij te houden.

Meer informatie

Neem eens een kijkje op onze website om onze splinternieuwe Neonatale Intensive Care Unit (NICU) te zien. Wil je een keer komen kijken? Bel ons gerust voor een afspraak; we laten je graag onze prachtige afdeling zien en kennismaken met het team.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Sanne van den Berg

Sanne van den Berg

'Je bent de ogen van de dokter en de stem van het kind'

Je werkplek

Onze NICU is één van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Zo is er meer rust voor het kind, privacy voor ouders en rooming-in mogelijk. Dit is helemaal in lijn met onze visie op gezinsgerichte zorg. Ons verpleegkundig team bestaat uit zeventig verpleegkundigen aangestuurd door twee teamleiders, doktersassistenten, secretaresses en ondersteunende diensten. Wij zijn het landelijk centrum voor de behandeling van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin to twin transfusion syndrome). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is één van onze speerpunten. Samen met GeboorteHuis Leiden vormen wij de afdeling Perinatologie. Ons doel is alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders. In 2017 behaalden wij voor de vijfde keer het WHO-certificaat ten aanzien van borstvoeding.  

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Rianne de Jong of Kim Schoemaker, verpleegkundig teamleiders NICU
071 526 40 64

Solliciteren