Kinderverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Als kinderverpleegkundige kom je werken in het vernieuwde en state-of-the-art Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ). Wij zijn onderdeel van een van de topziekenhuizen van Nederland, namelijk het LUMC. In ons kinderziekenhuis werken we met de meest kwetsbare en bijzondere patiënten onder het motto: ‘Kind is Koning’. Kom jij als kinderverpleegkundige ons gepassioneerde en gezellige team versterken?

In het kort

• Je gaat aan de slag binnen het WAKZ, dat recentelijk geheel vernieuwd is
• Hier bieden we unieke, hoog complexe en gespecialiseerde zorg voor zowel de cardiologie, hematologie en algemene pediatrie aan kinderen van 0 tot 18 jaar
• Wij hanteren Family Centered Care, dit houdt in dat het gezin centraal staat in al onze zorgverlening
• In ons team werken we samen in multidisciplinair verband met veel verschillende specialismen
• Bij ons krijg je de kans om door te groeien in bijvoorbeeld zorg, onderwijs, onderzoek en persoonlijke ambities als kinderverpleegkundige. Wij sluiten aan op wat jouw energie geeft!  

Wat ga je doen?

Als kinderverpleegkunde bied jij kinderen van 0 tot 18 jaar de beste zorg en begeleiding die zij nodig hebben. En dat is niet zomaar een patiëntengroep, dit zijn de meest kwetsbare en bijzondere patiënten. Voor jou betekent dit dat je het ene moment zorg verleent aan een pasgeborene terwijl je je het volgende moment richt op iemand die bijna volwassen is. Heel afwisselend, leerzaam en uitdagend! Wij vinden Family Centered Care belangrijk, dus ook ouders, broertjes en zusjes betrekken we bij onze zorgverlening. Als verpleegkundige krijg je bij ons veel zelfstandigheid bij het uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden, maar je staat er uiteraard nooit alleen voor! Zo werk je intensief en multidisciplinair samen met artsen, arts-assistenten, ,medisch pedagogisch zorgverleners, psychologen en maatschappelijk werk. Het WAKZ is onderverdeeld in verschillende afdelingen. Jij gaat aan de slag op de afdelingen Bos en/of Strand. Op afdeling Bos worden kinderen verpleegd met een complex aangeboren hartafwijking en kinderen die vanuit diverse, met name snijdende, specialismen moeten worden verpleegd. Op afdeling Strand liggen patiënten die worden opgenomen voor een stamceltransplantatie. Ook worden hier kinderen vanuit verschillende specialismen opgenomen. Kortom: een afwisselende en dynamische afdeling waar je zowel specialistisch te werk gaat als breed inzetbaar bent voor een unieke, jonge en kwetsbare patiëntengroep. Ga jij de uitdaging aan?  

Wat vragen wij?

Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding mbo-V of hbo-V opleiding. Daarbij heb je de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige afgerond. Het is daarbij mooi meegenomen als je al beschikt over (enige) werkervaring, maar ook jong gediplomeerden zijn van harte welkom! Verder ben je enthousiast en spreken de specialismen van het LUMC je aan. Je bent professioneel, samenwerkingsgericht en leergierig. In je werk heb je een positief-kritische houding, een flexibele instelling en ben je een fijne collega. Beschrijven we jou? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

Bekijk hier onze nieuwste film over werken bij het WAKZ of houd onze socials in de gaten: Instagram @wakz_leiden, Linkedin en Facebook.

Heb je interesse in de opleiding tot kinderverpleegkundige? Goed nieuws! Wij zijn momenteel op zoek naar verpleegkundigen die we kunnen opleiden tot kinderverpleegkundige. Bekijk de vacature hier!

Is je BIG-registratie verlopen maar heb je wel ervaring als kinderverpleegkundige? Ook dan komen wij graag met je in contact!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leonie van Duijn, vacaturepag.

Leonie van Duijn, kinderverpleegkundige

“De vrolijkheid en onbevangenheid van kinderen maken deze afdeling zo bijzonder.”

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is een modern en kindvriendelijk kinderziekenhuis binnen het LUMC. Het kinderziekenhuis bestaat uit de volgende afdelingen: Strand, Bos en Stad (polikliniek en dagbehandeling) en is onlangs volledig gerenoveerd. De afdeling Strand heeft twintig eenpersoonskamers waarvan er acht geschikt zijn voor patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan. De afdeling Bos heeft twaalf eenpersoonskamers en acht tweepersoonskamers. In vier tweepersoonskamers is ook een dagbehandeling gesitueerd. Er worden hier kinderen opgenomen voor diverse specialismen Beide teams bestaan uit collega’s die met veel plezier hard werken en er is een goede mix tussen ervaren en jong gediplomeerde collega’s. Kwaliteit van zorg staat bij ons hoog in het vaandel en iedereen levert hier vanuit zijn eigen vakgebied een belangrijke bijdrage aan.

Carrière in het LUMC

Bij ons ben je nooit uitgeleerd en kun je je blijven ontwikkelen. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar je kunt ook rekenen op aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies. Als gediplomeerd kinderverpleegkundige krijg je de kans je te specialiseren in de zorg voor kinderen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan (hematologie) of in de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen (cardiologie en cardiochirurgie).

Contact: Corina van Tilburg, verpleegkundig teamleider, Willem-Alexander Kinderziekenhuis
071 526 36 12

Solliciteren