Junior Onderzoeker Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zoeken een gemotiveerde junior onderzoeker met affiniteit voor praktijkrelevant onderzoek in de zorg voor mensen met dementie en een verstandelijke beperking. Dit project richt zich op het identificeren van stress bij mensen met gevorderde dementie en een verstandelijke beperking. Klinkt dit interessant? Solliciteer dan op deze functie!

In het kort

• Je doet participatief onderzoek op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde
• Je werkt samen met ontwikkelaars, zorgprofessionals, mantelzorgers en cliënten
• De data die je verzamelt vormen de basis voor het (door)ontwikkelen van het draagbare sensorsysteem 

Wat ga je doen?

In de functie van junior onderzoeker werk je mee aan de ontwikkeling van een draagbaar sensorsysteem om vroegtijdige opbouw van stress te identificeren om onbegrepen gedrag en escalaties te voorkomen bij mensen met gevorderde dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Middels focusgroepen met betrokkenen in zowel de zorg voor mensen met dementie als de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, verzamel je informatie over de gebruikerseisen en voorwaarden van het te ontwikkelen systeem. De input van de focusgroepen wordt gebruikt om het product verder te ontwikkelen zodat we optimaal bij de wensen uit de praktijk aansluiten. Ook voer je een surveyonderzoek uit binnen het UNC-ZH over het gebruik van technologie en de behoeften hieraan binnen de langdurige zorg. Je schrijft over deze onderdelen internationale wetenschappelijke artikelen. Tot slot ondersteun je de projectleider bij de projectcoördinatie.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een ondernemende en resultaatgerichte junior onderzoeker die goed is in plannen en organiseren. Je hebt een afgeronde masteropleiding Vitality & Ageing, Gezondheidswetenschappen, Psychologie, of een andere relevante academische opleiding. Organiseren, initiatief nemen, flexibiliteit en zelfstandigheid zijn voor deze functie belangrijke eigenschappen. Je hebt uitstekende contactuele eigenschappen en bent een echte teamspeler. Je bent bekend met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden, wetenschappelijk schrijven en beheerst de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk. Een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal is een voorwaarde. Aantoonbare affiniteit met de ouderenzorg of gehandicaptenzorg is een pre.

Meer informatie

Afhankelijk van de financiering van dit project is er na de eerste twee jaar mogelijk uitzicht op verlenging in de vorm van een promotietraject.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. De gesprekken zullen plaatsvinden op 20 april in de middag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Frouzan Soltani

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Dit onderzoek is een samenwerking tussen het Universitair Netwerk voor de Caresector Zuid-Holland (UNC-ZH) van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) en de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB; Tranzo, Tilburg University). Je komt te werken op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). De PHEG bestaat uit ongeveer 150 medewerkers vanuit de disciplines Huisartsgeneeskunde, Specialisme Ouderengeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. In het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH) werkt de afdeling PHEG samen met twaalf grote zorgorganisaties uit Zuid-Holland. Het verbinden van wetenschap en praktijk in de ouderenzorg is de belangrijkste doelstelling van het UNC-ZH. Het eerste jaar richten je werkzaamheden zich zowel op mensen met dementie (2 dagen, PHEG) als mensen met een verstandelijke beperking (1 dag, AWVB).  Het tweede jaar werk je volledige op de PHEG. Verder werken we in het consortium nauw samen met diverse kennisinstellingen, een private partner en verschillende zorginstellingen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Hanneke Smaling, senior onderzoeker, afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde
06-48352054
e-mailadres: h.j.a.smaling@lumc.nl

Solliciteren