Internist Vasculaire Geneeskunde

Medisch & klinisch

Je functie

Combineer jij graag de zorg voor patiënten met academische, vasculaire problematiek met een wetenschappelijke carrière? Heb jij de ambitie om toponderzoek te doen in een dynamische en translationele vakgroep en zo bij te dragen aan betere zorg voor patiënten met veneuze trombose en andere stollingsziektes? Heb jij het in je om nationale en internationale onderzoek consortia te leiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je werkt op de subafdeling Trombose en Hemostase
• Je draagt zorg voor patiënten met vasculaire aandoeningen, trombose en stollingsziekten
• Je zet je in voor klinisch en translationeel wetenschappelijk onderzoek
• Je geeft onderwijs aan onder andere internisten in opleiding

Wat ga je doen?

Als internist richt je je op de patiëntenzorg op de polikliniek Vasculaire Geneeskunde, Trombose en Hemostase. Je bent verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling van patiënten met vasculaire aandoeningen of een verhoogd risico daarop. Je draagt bij aan een optimale zorg voor patiënten met veneuze trombose en andere stollingsziektes, waaronder  de zorg voor onze patiënten van het Hemofiliebehandelcentrum. Aangezien wij een Universitair Medisch Centrum zijn, betekent dit dat je als internist meewerkt aan klinisch en translationeel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van veneuze en/of arteriële trombose. Ook geef je onderwijs aan internisten in opleiding tot de differentiatie Vasculaire Geneeskunde en Hematologie. Daarnaast neem je deel aan zorgtaken voor de hoofdafdeling Interne Geneeskunde, denk hierbij met name aan de acute zorg op de afdeling Acute Opname. Je participeert in diensten voor de afdeling Interne Geneeskunde en de subafdeling Trombose en Hemostase.

Wat vragen wij?

Momenteel ben je werkzaam als Internist Vasculaire Geneeskunde. Ook kandidaten die hun opleiding bijna afronden, nodigen wij graag uit om te solliciteren. Je bent gepromoveerd en zelfstandig wetenschappelijk onderzoeker met ervaring in klinisch onderzoek, liefst binnen het onderwerp veneuze en/of arteriële trombose.. Daarnaast heb je een uitgesproken academische interesse en ben je een ambitieuze kandidaat die bij voorkeur in het bezit is van een BKO en BROK certificaat of gemotiveerd is deze snel na aanstelling te behalen.

Meer informatie

Je krijgt de mogelijkheid om je eigen wetenschappelijke onderzoekslijn te ontwikkelen, in nauwe samenwerking met de overige stafleden..

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ingrid Jazet

Ingrid Jazet

"Als internist moet je een Sherlock Holmes in je hebben."

Je werkplek

De subafdeling Trombose en Hemostase maakt deel uit van de hoofdafdeling Interne Geneeskunde (HAIG). Binnen de HAIG wordt samengewerkt door de subafdelingen Nierziekten, Endocrinologie, Trombose en Hemostase, Ouderengeneeskunde en Acute Geneeskunde. De subafdeling Trombose en Hemostase is verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling van patiënten met vasculaire aandoeningen of een verhoogd risico daarop. Daarnaast is de subafdeling binnen het hemofiliebehandelcentrum verantwoordelijk voor de zorg voor patiënten met hemofilie en aanverwante aandoeningen. Het expertisecentrum voor hemofilie en aanverwante aandoeningen LUMC-Hagaziekenhuis is het gezamenlijk behandelcentrum van het LUMC en het Hagaziekenhuis dat door de NFU en VWS erkend is als expertisecentrum voor de behandeling van hemofilie A, hemofilie B en de ziekte van Von Willebrand. Binnen de subafdeling Trombose en Hemostase wordt zowel klinisch, translationeel als fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht op gebied van trombose en bloedingsziekten.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: H.C.J. Eikenboom, Internist Vasculaire Geneeskunde, afdeling Trombose en Hemostase
071-526 4906
e-mail h.c.j.eikenboom@lumc.nl

Solliciteren