Intensive Care (IC) Verpleegkundigen met belangstelling voor de Kinder-IC

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

In het LUMC hebben wij zowel een Intensive Care (IC) voor volwassenen als een Intensive Care Kinderen. Op de Kinder IC worden jaarlijks gemiddeld 400 kinderen (0 tot 18 jaar) opgenomen die ernstig ziek zijn en intensieve zorg nodig hebben. Ben jij momenteel IC-verpleegkundige, maar ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de IC voor kinderen? Dan is dit jouw kans! Wij zijn nu op zoek naar IC-verpleegkundigen die hun specialisme willen uitbreiden met de opleiding tot verpleegkundige IC-kinderen (ICK).

In het kort

• Je krijgt de kans om als IC-verpleegkundige intern de IC-kinderen opleiding te volgen
• Je geeft jonge patiënten specialistische en intensieve zorg
• Je begeleidt de ouders/verzorgers van deze kinderen en betrekt hen in het zorgproces
• Je weet als geen ander dat snel en adequaat reageren van levensbelang is
• Je werkt met het nieuwste apparatuur en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek

Wat ga je doen?

Wanneer je als IC-verpleegkundige bij ons komt werken, start je op een bepaald moment met de IC-Kinderen opleiding (ICK). Jouw werk als ICK-verpleegkundige is inhoudelijk zeer uitdagend en technisch. Op de ICK werk je niet alleen intensief samen met de artsen, maar maak je ook beslissingen op basis van berekeningen, omdat hier alles op gewicht gaat. Je bent op de ICK van grote betekenis voor zowel het kind als de ouder/verzorger en familie. Je biedt steun aan de ouders/verzorgers en betrekt hen volledig in het zorgproces. Nadat je de ICK-opleiding hebt afgerond rouleer je voor tenminste vijf jaar tussen zowel de volwassen IC als de ICK. Na deze periode kun je een van deze twee afdelingen als vaste basisunit kiezen, maar uiteraard kun je ook blijven rouleren. Hierdoor ben je breed inzetbaar en blijft je kennis up-to-date. Bovendien is jouw werk zo extra afwisselend en uitdagend, want jij geeft patiënten van jong tot oud de zorg die zij op dat momenten nodig hebben. En in dit ingrijpende ziekteproces begeleid jij zowel patiënt als familie en naasten.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar meerdere enthousiaste IC-verpleegkundigen. Je bent een gemotiveerde kandidaat die mbo-V of hbo-V heeft afgerond, aangevuld met je diploma tot IC-verpleegkundige. Daarnaast heb je een aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau; dit blijkt uit je opleiding en/of je werkervaring na je opleiding.

Meer informatie

De Kinder-IC-opleiding heeft een duur van 10 maanden en start twee keer per jaar, in maart en november. Je start op de Volwassen IC om ervaring op te doen binnen het LUMC en stroomt dan in de opleiding tot ICK-verpleegkundige in. Tijdens de opleiding loop je ook zes weken stage in het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ). Het startmoment van de opleiding is in overleg.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Wij nodigen je van harte uit om een dag  mee te lopen op de IC Volwassenen en op de IC Kinderen, wat tevens een onderdeel is van onze sollicitatieprocedure. Kun je niet wachten? Bekijk dan onze IC-film.   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Mike de Raat

Mike de Raat

“Uitdaging en dynamiek heb ik nodig om mijn werk interessant te houden. En dat vind ik op de IC.”

Je werkplek

Door de topreferente en topklinische status van het LUMC werk je in een dynamische omgeving. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medische centra. Topklinische zorg is bijzondere zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning (zoals orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties, complexe thoraxchirurgie). Voor de topklinische en topreferente zorg wordt complexe technische apparatuur gebruikt. De ICK is bovendien een ECMO-centrum voor kinderen. Daarbij ligt de nadruk op cardiochirurgie (circa 70%) en de overige bedden worden veelal ingericht ingericht voor onder andere respiratoire problematiek, stamceltransplantatie en trauma. De afdeling Intensive Care beschikt over 44 bedden, verdeeld over twee volwassen units (2 keer 12 bedden), een kinderunit (12 bedden) en een medium care unit (8 bedden). De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Op de afdeling worden patiënten verpleegd met zeer uiteenlopende aandoeningen. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee: ‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Op zo’n moment kun je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zó belangrijk. Bovendien werken we hier in een ontzettend fijn en multidisciplinair team waar je op kunt bouwen en dat je goed op weg kan helpen als toekomstige IC/ICK-collega!

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: mevrouw Irene van Beers, verpleegkundig teamleider afdeling kinder-intensive care
071 529 81 01

Solliciteren