Intensive Care (IC) Verpleegkundigen met belangstelling voor ICK

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

‘Op onze IC is geen dag hetzelfde’. Het is een komen en gaan van de meest uiteenlopende patiënten. Als IC-verpleegkundige bij het LUMC werk je in een professionele omgeving met de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg en beste apparatuur.

In het kort

• Je geeft specialistische en intensieve zorg aan onze IC-patiënten
• Je weet als geen ander dat snel en adequaat reageren van levensbelang is
• Je werkt met het nieuwste apparatuur en werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek
• Je krijgt de kans om de IC-kinderen opleiding (ICK) te volgen

Wat ga je doen?

‘We zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Als IC-verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de zeer specialistische en intensieve zorg aan de patiënten. Omdat de conditie van patiënten op de IC acuut kan veranderen, is snel en adequaat reageren en handelen van levensbelang. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee. Op zo’n moment kan je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zo belangrijk.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar meerdere enthousiaste IC-verpleegkundigen. Je bent een gemotiveerde kandidaat die mbo-V of hbo-V heeft afgerond, aangevuld met de IC-aantekening. Daarnaast heb je een aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, dit blijkt uit je opleiding en/of uit je werkervaring na je opleiding. Tenslotte ben je bereid tot het volgen van de ICK-opleiding.

Meer informatie

Ben jij nieuwsgierig geworden? Wij nodigen je van harte uit om een dag mee te lopen op de IC volwassenen en op de IC kinderen, wat tevens een onderdeel is van onze sollicitatieprocedure. 

En bekijk hier onze IC-film: https://www.youtube.com/watch?v=bDP_zANSIK4

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Mike de Raat

Mike de Raat

“Uitdaging en dynamiek heb ik nodig om mijn werk interessant te houden. En dat vind ik op de IC.”

Je werkplek

Door de topreferente en topklinische status van het LUMC werk je als IC-verpleegkundige in een dynamische omgeving. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medisch centra. Topklinische zorg is bijzondere zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning (zoals orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties, complexe thoraxchirurgie). De IC van het LUMC is een van de weinige Europese IC’s die zich ‘center of excellence’ mag noemen en de enige in NL die erkend is voor een gecombineerd kinder- en volwassenenprogramma. Naast de dynamiek van werken met patiënten, mag je als IC-verpleegkundige bij het LUMC ook werken met de nieuwste apparatuur en in soms zelfs meewerken aan baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.   De IC beschikt over 45 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een medium care unit. Iedere unit heeft een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. IC-verpleegkundigen worden aangenomen voor de hele IC, maar krijgen als vaste basis een van de units. Als IC-verpleegkundige ben je bereid om deel te nemen aan het roulatiesysteem binnen de IC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: mevrouw Irene van Beers, verpleegkundig teamleider afdeling kinder-intensive care
071 5263398

Solliciteren