IT-Beheerder KCL

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Ben jij een ervaren laboratoriummedewerker of IT’er met kennis van automatisering binnen diagnostische laboratoria of zorginstellingen en ben je op zoek naar een interessante uitdaging met veel verantwoordelijkheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je legt de link tussen IT en de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL)
• Je hebt een afgeronde passende opleiding en hbo-denkniveau óf je bent een ervaren laboratoriummedewerker met affiniteit voor IT
• Je bewaakt 24/7 de continuïteit van de dienstverlening van onze afdeling
• Samenwerken doe je niet alleen met collega’s van de afdeling, maar ook met collega’s van andere afdelingen binnen het LUMC en externe leveranciers

Wat ga je doen?

Als IT-beheerder op de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) lever je een essentiële bijdrage aan het beheer van onze informatiesystemen en aan de 24/7 continuïteit van het diagnostische proces. Je beheert hardware en software, zoals bijvoorbeeld specifieke programmatuur of applicaties zoals LIS en HIS (HIX). Ook vallen alle overige informatie- en communicatiefunctionaliteiten van onze afdeling onder jouw hoede. Behalve het beheer ben je ook verantwoordelijk voor het oplossen van structurele en/of complexe storingen en klachten aan applicaties en systemen en je beheert deze systemen en applicaties dus zelfstandig. Je ondersteunt en instrueert de medewerkers van afdeling KCL, geeft voorlichting en verzorgt de kennisoverdracht met betrekking tot een doelgericht en doelmatig gebruik van applicaties en systemen. Je bent vraagbaak voor gebruikers over het gebruik van de toegepaste applicaties en geeft ondersteuning bij problemen en onduidelijkheden. Tenslotte beheer en onderhoud je (mede) de gebruikersdocumentatie. Het specifieke takenpakket wordt in overleg in resultaat- en werkafspraken vastgelegd.

Wat vragen wij?

We zoeken een IT-beheerder met aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau aangevuld met ervaring en een passende opleiding óf een ervaren laboratoriummedewerker met aantoonbaar kennis en ervaring van IT-systemen en -beheer. Je bent creatief in het vinden van oplossingen, kunt out-of-the-box denken en houdt van een uitdaging. Binnen een inhoudelijke, faciliterende rol voel je je helemaal thuis. Je hebt overtuigingskracht en kunt collega’s coachen op het gebied van technische toepassingen. Je hebt kennis en ervaring met kwaliteitsmanagementsystemen, track & trace en IT(-processen) binnen klinisch chemische laboratoria en/of ziekenhuizen/zorginstellingen. Noodzakelijk voor het uitoefenen van deze functie is dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Tenslotte heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s. Ook vinden we het belangrijk dat je proactief te werk gaat, durft te communiceren en je verantwoordelijkheid neemt. Tenslotte herken je jezelf in de volgende competenties: zelfstandig, analytisch, creatief, overtuigend, organisatiesensitief, flexibel en organisatorisch.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met ing. Pascal Schippers, organisatorisch manager, afdeling KCL, telefoon 071 529 78 61.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Eoin Hennekam, webredacteur

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) is naast een medisch laboratorium vooral een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De afdeling is geaccrediteerd volgens norm ISO 15189. Binnen deze afdeling én de LUMC-organisatie in het algemeen vormt IT de backbone van alle werk- en bedrijfsprocessen. Het belangrijkste product van afdeling KCL is het leveren van medische testresultaten aan arts-aanvragers en onderzoekers. Het produceren en verstrekken van medische testresultaten verloopt via diverse IT-oplossingen die voor een optimale werking harmonieus met elkaar dienen te kunnen samenwerken.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Prof. dr. Christa Cobbaert, afdelingshoofd, afdeling KCL
071 529 9184

Solliciteren