IT Beheerder

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben jij een ervaren analist met kennis van automatisering binnen diagnostische laboratoria en ben je op zoek naar een interessante uitdaging met verantwoordelijkheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je hebt een afgeronde passende HLO-opleiding en aantoonbaar ervaring met ICT- en procesbeheer bij voorkeur in een medisch diagnostische setting.
• Je hebt ervaring met IT-verbetertrajecten en streeft naar operationeel excellente processen
• Je bewaakt de 24/7-continuïteit van de dienstverlening van de afdeling KCL
• Je draagt bij aan het realiseren van een integraal gerobotiseerd totaal testproces voor zowel diagnostiek als research en biobanking.
• Je draagt bij aan het opstellen van specificaties voor het ontsluiten van labdata
• ’Je werkt samen met collega’s van de afdeling en van andere afdelingen, zoals IT&DI en GLIMS Beheer en  externe leveranciers. 

Wat ga je doen?

Als IT-beheerder op de Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) lever je een belangrijke bijdrage aan het beheer van de informatiesystemen van de afdeling en aan de 24/7-continuïteit van het diagnostische proces. Je beheert hardware en software, zoals bijvoorbeeld middleware en specifieke programmatuur of applicaties, en alle overige informatie- en communicatiefunctionaliteiten van de afdeling. Je levert een bijdrage aan het goed functioneren van de gebruikte applicaties en lost structurele en/of complexe storingen en klachten op. Je beheert zelfstandig systemen en applicaties van de afdeling en zorgt ervoor dat deze systemen goed onderhouden worden en functioneren. Je analyseert en lost knelpunten van interne gebruikers en afnemers van laboratoriumfaciliteiten op en ondersteunt en instrueert de medewerkers van de afdeling. Je bent dan ook echt een vraagbaak voor gebruikers voor de toegepaste applicaties. Vanuit je klinisch chemische kennis draag je bij aan het ontsluiten van de data van onze afdeling richting interne en externe aanvragers, zorgaanbieders en/of onderzoekers. Ook draag je bij aan het ontsluiten van data van externe zorgaanbieders voor de LUMC-behandelaren. Je levert een bijdrage aan efficiëntie- en productiviteitsverhoging door het inzichtelijk maken van bedrijfsstuurinformatie. Je herkent kansen en levert ideeën om via een proactieve bijdrage de automatisering op afdelings- en organisatieniveau verder te brengen en te vernieuwen. Kortom, een hele diverse, uitdagende rol waar we jou goed voor kunnen gebruiken!

Wat vragen wij?

We zoeken een ervaren en bevlogen laboratoriummedewerker met aantoonbare kennis van en ervaring met ICT-systemen en -beheer en het werken binnen een ISO 15189-geaccrediteerd kwaliteitsmanagementsysteem. Je bent creatief in het vinden van oplossingen, kunt out-of-the-box denken en houdt van een uitdaging. Binnen een inhoudelijke, faciliterende rol voel je je helemaal thuis. Je hebt overtuigingskracht en kunt collega’s coachen op technische toepassingen. Je hebt kennis en ervaring met kwaliteitsmanagementsystemen, track & trace en ICT(-processen) binnen klinisch chemische laboratoria en/of ziekenhuizen/zorginstellingen. Noodzakelijk voor het uitoefenen van deze functie is dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Tenslotte heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s. Ook vinden we het belangrijk dat je proactief te werk gaat, durft te communiceren en je verantwoordelijkheid neemt.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Je kunt ook contact opnemen met ing. Pascal Schippers, organisatorisch manager, afdeling KCL
Telefoon: 071 529 78 61

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Simone Cammel, informatieanalist

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) is naast een medisch laboratorium vooral een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De afdeling is geaccrediteerd volgens norm ISO 15189. Binnen het KCL én de LUMC-organisatie in het algemeen vormt IT de ruggengraat van alle werk- en bedrijfsprocessen. De afdeling KCL heeft een belangrijke rol voor het leveren van medische testresultaten aan arts-aanvragers en onderzoekers, alsook het faciliteren van onderzoek. Het produceren en verstrekken van medische testresultaten verloopt via diverse IT-oplossingen die goed moeten samenwerken. Jij speelt daar een rol in en werkt samen met een andere IT-beheerder.

Carrière in het LUMC

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal; we bieden je kansen voor het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. De afdeling KCL biedt je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving, tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden en een werkplek waar jouw talent volledig tot zijn recht komt!

Christa Cobbaert

Contact: prof. dr. Christa Cobbaert, afdelingshoofd, afdeling KCL
071 529 9184

Solliciteren