Hoogleraar Verloskunde, in het bijzonder Foetale Cardiologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het LUMC staat voor grensverleggend beter worden. De gezondheid van de wereldbevolking is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Het LUMC gelooft dat deze uitdaging vraagt om een duidelijke visie en missie. Interactief samenspel tussen onze kerntaken is hierbij onmisbaar. Nu zijn wij op zoek naar een hoogleraar Foetale Cardiologie.

In het kort

• Als hoogleraar Foetale Cardiologie is de afdeling Obstetrie & Gynaecologie jouw thuisbasis
• Je gaat aan de slag binnen de sectie Verloskunde
• Je neemt een prominente rol in topreferente patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek
• Zo bestaan je klinische werkzaamheden uit de volle breedte van de verloskunde
• En initieer en verzorg je onderwijs aan onze studenten en werk je mee aan het onderzoeksthema Cardiovasculair

Wat ga je doen?

Je bent hoogleraar Foetale Cardiologie en gaat aan de slag binnen de sectie Verloskunde. Hier werk je samen in een team met gedreven gynaecologen aan de speerpunten: foetale cardiologie, foetale behandeling, reproductieve immunologie, maternale gezondheid en peripartum zorg. Je bent leidend in topreferente patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek op het terrein van de foetale cardiologie in nauwe samenwerking met de subspecialismen uit de afdelingen Kindergeneeskunde, Cardiologie, Thoraxchirurgie en Embryologie en Anatomie. De klinische werkzaamheden betreffen de volle breedte van de verloskunde en je participeert in diensten. Je initieert, verzorgt onderwijs aan studenten voor initiële opleidingen, de medische vervolgopleidingen en nascholing en bent kartrekker op onderwijsgebied voor de foetale cardiologie. Je wetenschappelijke activiteiten zijn gericht op de foetale cardiologie, binnen het onderzoeksthema Cardiovasculair.

Wat vragen wij?

We zoeken een perinatoloog met expertise op gebied van foetale beeldvorming, bij voorkeur heb je ervaring met foetale behandeling. Je bent (inter-)nationaal gezichtsbepalend en hebt ruime ervaring op gebied van onderzoek binnen de foetale cardiologie. Verder ben je in het bezit van BKO en BROK. Je bent een teamplayer met evidente leiderschapskwaliteiten die inspireert en samen met ons de gemaakte plannen vervolmaakt en nieuwe initiatieven ontplooit. Bovenal sta je te popelen om (samen met ons) aan de slag te gaan.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Asel Arykbaeva

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Als hoogleraar Foetale Cardiologie wordt je gepositioneerd op de sectie Verloskunde, afdeling Obstetrie & Gynaecologie. De afdeling bestaat uit drie secties; Verloskunde, Gynaecologie & Voortplanting en Oncologie. Binnen het LUMC dragen specialisten zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen in alle fases (foetaal - neonataal - perioperatief - lange termijn postoperatief) stevig gepositioneerd, waarbij er een nauwe samenwerking is, zowel klinisch, wetenschappelijk als educatief. Vanuit de klinische afdelingen is er ook een goede samenwerking met de preklinische afdeling Anatomie & Embryologie, dat een expertisecentrum is voor zowel diagnostiek als onderzoek naar de ontwikkeling en morfologie van aangeboren hartafwijkingen. Verder zijn er samenwerkingen met de preklinische afdelingen Cell & Chemische Biologie, het Experimental Cardiologie lab en meer recent ook met het Einthoven lab. Specialisten in foetale cardiologie, kindercardiologie, congenitale cardio-thoracale chirurgie en de congenitale cardiologie voor volwassenen, hebben zich verenigd binnen CAHAL (Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden) dat deel uitmaakt van the European Reference Network for Rare Cardiac Diseases “GuardHeart”. Het fundament waar deze vier pijlers op rusten biedt een uitstekend platform voor lange termijn onderzoek en klinische evaluaties van verrichte interventies, alsmede voor het belichten van klinische, morfologische, ontwikkelings- en pathofysiologische inzichten vanuit de verschillende perspectieven.

Carrière in het LUMC

Het LUMC biedt een dynamische werkplek waar leren en ontwikkelen centraal staat. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget.

Contact: prof. dr. Jan M.M. van Lith, afdelingshoofd Obstetrie & Gynaecologie
071 526 2896

Solliciteren