Hoofd Medisch Informatiespecialisten Universiteit Leiden

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben je een ervaren manager en heb je een duidelijke visie op bibliotheek- en informatiedienstverlening aan een Universitair Medisch Centrum? Kan je richting geven aan een team van Medisch Informatiespecialisten dat op een innovatieve wijze de hedendaagse onderzoek- en onderwijspraktijk van een academisch ziekenhuis ondersteunt? Dan heeft de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) een aantrekkelijke baan voor je.

Wat ga je doen?

Je bent hét gezicht en aanspreekpunt inzake bibliotheek- en informatiediensten voor het gehele LUMC en al haar divisies. Je treedt op als liaison tussen de UBL en het LUMC, geeft leiding aan een team van vier Medisch Informatiespecialisten en bewaakt de aansluiting van de dienstverlening van de UBL op de informatiebehoeften van de medewerkers van het LUMC (in het bijzonder de studenten, verpleegkundigen en artsen).

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur met focus op een (bio)medisch onderwerp. Je beschikt over leidinggevende ervaring (minimaal drie jaar) in de medische bibliotheek- en informatiesector en bent bekend met het onderwijs- en onderzoeksproces in de medische sector, respectievelijk in een academisch medisch centrum. Je hebt kennis van actuele ontwikkelingen in de medisch-wetenschappelijke informatiedienstverlening, bent sterk innoverend en gericht op het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. Je bent daarnaast vertrouwd met bedrijfs- en informatiesystemen in de bibliotheeksector en hebt ervaring met projectmanagement. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Je herkent je in de volgende kerncompententies: sturen op resultaat, verbindend leiderschap, organisatiesensitiviteit, omgevingsbewustzijn; overtuigingskracht, coachen, plannen en organiseren, communicatief, klantbetrokkenheid.

Meer informatie

Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Daarna behoort bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.406,- en maximaal € 5.826,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12). 

Lees de volledige vacature op de website van de Universiteit Leiden.

Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De Universitaire Bibliotheken Leiden is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen. In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan.

Marco de Niet, Divisiemanager Onderzoek- en onderwijsdiensten van de UBL
071 527 15 75

Solliciteren