Hoofd Klinische Fysica Radiotherapie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij een ervaren Klinisch Fysicus Radiotherapie en heb jij de ambitie om het nieuwe hoofd te worden van ons leuke team? Wil je met ons de zorg, onderwijs en onderzoek continu verbeteren en ben je initiatiefrijk? Kun je mensen motiveren, inspireren, en organiseren, zowel in je eigen team als in de regio? Dan maken we graag kennis met jou!

In het kort

• Je bent verantwoordelijk voor de klinisch fysische zorg en ontwikkeling binnen de afdeling radiotherapie op de locaties LUMC (Leiden) en Reinier de Graaf (RdG, Delft)
• Je bent hiërarchisch leidinggevende van de fysicagroep (totaal circa 20 FTE)
• Je maakt deel uit van het managementteam van de afdeling
• Je bent een goede people manager

Wat ga je doen?

Als hoofd klinische fysica ben je verantwoordelijk voor het beleid van de fysica in het LUMC/RdG en geef je leiding aan de klinisch fysici, klinisch-fysisch medewerkers, versnellertechnici en ICT medewerkers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vertalen van relevante in- en externe fysische en technische ontwikkelingen naar tactisch/strategisch afdelingsbeleid, met als uiteindelijke doel het leveren van hoogwaardige radiotherapeutische patiëntenzorg. Dit doe je samen met jouw fysica team, en stem je af met de medische staf en andere belanghebbenden. Je bent verantwoordelijk voor het meerjaren investeringsplan voor de apparatuur en software. Je speelt een actieve rol in de regionale samenwerking en de vorming van één afdeling radiotherapie met het Haga ziekenhuis. Je levert ook een bijdrage aan het fysica onderwijs dat de afdeling verzorgt, en je verricht klinisch-fysisch werk in de kliniek .

Wat vragen wij?

Je bent een geregistreerd klinisch fysicus Radiotherapie, liefst gepromoveerd, en hebt affiniteit met klinisch werk en innovatie. Je hebt bij voorkeur een aantal jaar ervaring met leidinggeven naast gedegen ervaring als klinisch fysicus. Je draagt bij aan de goede werksfeer, zowel binnen je eigen team als daarbuiten, en je hebt aandacht voor je medewerkers. Je staat echter ook stevig in je schoenen, en je kunt knopen doorhakken, waarbij je iedereen meeneemt in de genomen beslissingen.

Meer informatie

De eerste gesprekken zijn gepland op vrijdag 16 december. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ronald van der Slot, radiotherapeutisch laborant

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op onze afdeling Radiotherapie, bestaand uit de locaties Leiden en Delft, behandelen wij jaarlijks circa 3500 patiënten. Op onze gezamenlijke afdeling zijn 20 artsen en 7 klinisch fysici werkzaam, waarbij door de zorginhoudelijke disciplines gerouleerd wordt over beide locaties. De afdeling beschikt over zeven lineaire versnellers, Raystation planningssysteem en HDR Brachytherapie.  De beoogde aanschaf van een MRI versneller vormt het speerpunt binnen de ambities van de afdeling. Het LUMC participeert samen met het Erasmus MC en de TU Delft in het Holland PTC. De afdeling is met het Haga ziekenhuis overeengekomen de samenwerking te intensiveren, met als doel in de komende jaren 1 afdeling radiotherapie te vormen. De afdeling heeft een bloeiend onderzoeksprogramma op zowel klinisch, fysisch als AI terrein.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: prof. dr. Coen R.N. Rasch, radiotherapeut-oncoloog en afdelingshoofd, afdeling Radiotherapie LUMC-RdG
071 526 29 47
e-mail: c.r.n.rasch@lumc.nl

Solliciteren