Hoofd Flowcytometry Core Faciliteit

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Het LUMC is op zoek naar een zeer gemotiveerd en enthousiast hoofd voor de Flow cytometry Core Facility (FCF). Naast traditionele academische laboratoriumvaardigheden fungeer je in deze rol ook als manager voor de operators. Ben je daarbij kwaliteits- en servicegericht? Dan ben jij misschien wel de persoon naar wie wij op zoek zijn.

In het kort

• Naast het optreden als hoofd van het FCF-Operator team (~70% van de tijd) bouw je binnen 3 tot 5 jaar een Research and Development (R&D) team op (~30% van de tijd)
• Je kunt leiding geven en hebt daarnaast gevoel voor de complexe interacties en samenwerkingsverbanden binnen een UMC
• Je ambieert een intensief samenwerkende omgeving met een optimaal aanbod van state-of-the-art apparatuur, kwaliteitsmanagement en educatie
• Je draagt bij aan continue innovatie in het veld van de flowcytometrie en massa cytometrie
• Je schrijft projectsubsidies om financiering voor onderzoek te verkrijgen
• Je bent gepromoveerd in de richting van bijvoorbeeld immunologie, celbiologie of hematologie

Wat ga je doen?

Als hoofd van de Flow cytometry Core Facility (FCF) van het LUMC coördineer je de taken en acties van ons FCF-operatorteam en bouw je een Research and Development (R&D)-team op. Je zit werkoverleggen voor en bent samen met de operationeel leidinggevende het algemene aanspreekpunt voor de operators. Je hebt een groot en afwisselend takenpakket, waarbij je primaire doel is om de beschikbaarheid en hoge kwaliteit van de meer dan twintig instrumenten van de FCF te garanderen voor onderzoek en diagnostiek. Samen met de operators van de FCF vorm je een professioneel en servicegericht team dat zorgdraagt voor een optimale dienstverlening, zowel aan de interne gebruikers van een groot aantal afdelingen binnen het LUMC als aan externe gebruikers (onder andere bedrijven vanuit het Leiden Bio Science Park). Denk hierbij aan het verzorgen van wetenschappelijk onderwijs aan studenten Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde, onderhoud en kalibratie van apparatuur, research en het testen van nieuwe apparatuur/reagentia en ondersteuning van experimenten van gebruikers, niet alleen ontwerp en  uitvoering maar ook data-analyse. Daarnaast werk je samen met de FCF Raad van Advies aan continue vernieuwing en innovatie van technieken en apparatuur binnen de FCF. Hiervoor is het belangrijk dat je goede contacten onderhoudt met de industrie en een internationaal netwerk opbouwt. Je onderhandelt met bedrijven over apparatuur, schrijft  Europese aanbestedingen, onderhoudt het netwerk en organiseert symposia. Het R&D-programma is gericht op nieuwe technische ontwikkelingen in de cytometrie én diens toepassingen voor de research en diagnostiek. Naast de technische aspecten is de data analyse belangrijk om de innovatie te garanderen die de FCF nodig heeft om state-of-the-art ondersteuning te kunnen geven aan de gebruikers

Wat vragen wij?

Je hebt een universitaire opleiding Biomedische Wetenschappen of een vergelijkbare opleiding, bent  gepromoveerd in een relevante richting (bijvoorbeeld immunologie, celbiologie of hematologie) en hebt enige jaren postdoctorale ervaring waarbij je leidinggevende ervaring hebt opgedaan. Je hebt aantoonbare managementkwaliteiten en leidt het team met daadkracht en enthousiasme. Bovendien begrijp je goed hoe een centrale faciliteit functioneert en wat er komt kijken bij de coördinatie van alle werkzaamheden. Je staat stevig in je schoenen en weet goed om te gaan met tegengestelde belangen. Een sterke focus op hoge kwaliteit en servicegerichtheid is daarbij een vereiste. Daarnaast heb je brede ervaring met flow- en/of massa cytometrisch onderzoek en interesse in technische ontwikkelingen en innovatie in dit vakgebied. Zowel de Nederlandse als de Engelse taal beheers je zeer goed, zodat verbale en schriftelijke communicatie in deze talen geen probleem zijn. Je bent ervaren in het maken en bewaken van zowel korte als lange termijnplanningen en hebt dus ook een visie op de toekomst van de FCF. Verder stel je je van nature proactief en oplossingsgericht op en weet je van aanpakken. Kortom, ben jij die ervaren wetenschapper met managementervaring waar wij naar op zoek zijn? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie

Een assessment en het geven van een presentatie behoren tot de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De FCF biedt state-of-the-art apparatuur en ondersteuning op het gebied van flowcytometrie aan meer dan 800 geregistreerde gebruikers (waarvan zo’n 450 regelmatig actieve gebruikers). Het team van 5 tot 8 operators, waarvan één tevens de operationeel leidinggevende is, is verantwoordelijk voor het functioneren van de FCF in het LUMC, waarbij jij de verantwoordelijkheid draagt. Sinds januari 2017 beheert de FCF meer dan twintig standaard en geavanceerde flowcytometers (5 spectrale flowcytometers), cell sorters (n=5) en massa cytometers (n=3; Helios én Hyperion) voor zowel research als diagnostiek. De FCF valt onder het bestuur van divisie 4 en het hoofd FCF rapporteert aan het divisiebestuur. De (vakinhoudelijke) aansturing gebeurt in samenspraak met de Raad van Advies, die de gebruikers van 7 afdelingen en meerdere divisies vertegenwoordigt.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marjolijn Hameetman, operationeel leidinggevende, FCF
071-526 33 93
m.hameetman@lumc.nl

Solliciteren