HiX-EPD Proces en Informatiespecialist

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Weet jij hoe je informatievoorziening goed kunt laten aansluiten op zorgprocessen én hoe je die zorgprocessen kunt structureren en optimaliseren? Wil je daarnaast vanuit jouw rol bijdragen aan de kwaliteit van de zorg? Dan is de vacature van Proces en Informatiespecialist jouw kans! Je staat namelijk met ons EPD HiX aan de basis van onze data- en waardegedreven zorg. Verwelkomen we jouw binnenkort in ons team?

In het kort

• Je vertaalt de behoefte vanuit zorgteams naar innovatieve HiX-EPD gericht op data- en waardegedreven zorg
• In samenwerking met de ontwikkelaars begeleid je zorgteams in het ontwikkelproces tot aan implementatie en adoptie
• Je voelt je thuis in een omgeving waar iteratief en agile samenwerken met de collega’s in de organisatie centraal staat
• Vanuit jouw expertise creëer je een betere werkflow en kwalitatief hergebruik van data door onder andere toepassing van ons ‘registratie aan de bron’ principes
• Je spreekt de taal van onze zorgcollega’s en bent goed in staat om productieve relaties op te bouwen
• Je krijgt alle ruimte om jezelf verder ontwikkelen

Wat ga je doen?

Om waardegedreven zorg te kunnen leveren is inzicht in zorginformatie een randvoorwaarde. Het elektronisch patiëntendossier (HiX-EPD) omvat een schat aan data, maar deze kun je alleen verzilveren als je de data kunt ontsluiten. Jij vormt hierin de sleutel. Als HiX specialist begeleid je zorgteams om hun EPD-ondersteuning te laten aansluiten op het zorgproces en deze zo in te richten dat data hergebruikt kan worden. Onbekend maakt onbemind, dus aan jou de taak om de zorgteams mee te nemen in de mogelijkheden en informatie die data op kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld het op termijn automatische aanlevering aan de kwaliteitsregisters. Vervolgens denk je mee over de structurering van de zorgpaden en help je bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen HiX om de processen te verbeteren en efficiënter in te richten. Hoe? Door proces- en informatieanalyses uit te voeren en zorgteams – bestaande uit onder meer artsen en verpleegkundig specialisten – actief te begeleiden in het ontwerp, het testen en de adoptie van de nieuwe inrichting. Bovendien denk je mee over het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen HiX en help je bij de verdere ontwikkeling hiervan. Zo werk je iteratief toe aan steeds beter aansluitende informatievoorziening zonder de (latente) behoeften van de eindgebruikers uit het oog te verliezen. Met jouw expertise sta je dus aan de basis van onze data- en waardegedreven zorg! Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Wat vragen wij?

Je bent een proactieve, ondernemende collega die beschikt over aantoonbaar hbo/wo-werk- en denkniveau. Je werkt graag in een dynamische omgeving en houdt van inhoudelijke uitdagingen. Met jouw analytisch inzicht weet je tot de kern door te dringen en tot de juiste oplossingen te komen. Aangezien je regelmatig met zorgprofessionals om de tafel zit is het belangrijk dat je bekend bent met het medische jargon en bij voorkeur spreekt vanuit ervaring binnen een (complexe) zorgorganisatie. Wij werken voornamelijk met HiX, dus gedegen kennis van dit EPD is een vereiste. Je bent creatief in het vinden van oplossingen, kunt out-of-the-box en disruptief denken, en houdt van een uitdaging. Je hebt ook overtuigingskracht en kunt collega’s in beweging krijgen. Noodzakelijk voor het uitoefenen van deze functie is dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal, zowel in woord als in geschrift. Tenslotte heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s: samenwerken en heldere tijdige communicatie zijn vanzelfsprekendheden. En lef en ondernemerschap zit in je bloed!

Meer informatie

Voor deze vacatures kunnen referenties worden opgevraagd.

Meer informatie over de afdeling lees je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arzu Yazul

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van de organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijkertijd wordt er hard gewerkt. Het gehele team van IT&DI is enthousiast en gemotiveerd en zit vol ambitie!

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Stephen Kil, HiX-EPD Proces en Informatiespecialist, afdeling IT&DI

e-mail: s.a.kil@lumc.nl 

Solliciteren