Gynaecoloog-oncoloog

Medisch & klinisch

Je functie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, ambitieuze gynaecoloog-oncoloog met chirurgische vaardigheden die wil excelleren in de gynaecologische oncologie. Heb jij een (nadrukkelijk) wetenschappelijk profiel en wil jij je richten op de volle breedte van het vak? Dan is dit de functie voor jou!

In het kort

• Je gaat aan de slag als allround gynaecoloog-oncoloog en verricht topreferente patiëntenzorg
• Je zet je ervaring én ambitie in om de wetenschappelijke speerpunten (immunologie en beeld gestuurde chirurgie) van de afdeling te versterken
• Je bent bij uitstek een inspirerende teamspeler die het beste uit zichzelf en het team weet te halen

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag in een team van gedreven gynaecoloog-oncologen met elk hun eigen profiel. De sectie Gynaecologische Oncologie is als poortspecialisme in the lead in de multidisciplinaire tumorwerkgroep gynaecologische oncologie en onderdeel van het LUMC Oncologie Centrum. We bieden de best mogelijke zorg voor vrouwen met (verdenking) op gynaecologische kanker, gebaseerd op innovatie en gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek. Onze sectie is een door de NFU-erkent expertisecentrum voor alle vier gynaecologische tumoren en we zijn in de afrondende fase met betrekking tot de applicatie voor het toetreden tot de respectievelijke European Reference Networks. We hebben alle chirurgische technieken binnen de gynaecologische oncologie in huis (inclusief fertiliteit besparende chirurgie, minimaal invasieve chirurgie met de DaVinci-platform en HIPEC), en samen kijken we waar jouw klinische focus komt te liggen. Er is een intensieve en succesvolle samenwerking met de ziekenhuizen in de regio binnen het Regionaal Oncologienetwerk West (RO West). De gezamenlijke ambitie is centralisatie van de chirurgie voor vrouwen met (verdenking op) ovariumcarcinoom. Samen met de Gynaecologen met Oncologisch Aandachtsgebied (GOA’s) in de regio gaan we als team de chirurgische behandeling van ovariumcarcinoom in het LUMC uitvoeren. Op die manier bewerkstellingen we optimale zorg, maximale participatie in klinische en translationele trials en behoud van expertise in de regio. De sectie richt zich wat betreft het onderzoek nadrukkelijk op immunologie en image guided surgery. Hier ga je een belangrijke rol in spelen. De bestaande (inter)nationale samenwerkingsverbanden (onder andere met het AvL-NKI en het UMCG) zullen daartoe worden versterkt. Voor wat betreft de diensten participeer je in het rooster voor het GeboorteHuis Leiden (GHL) en de gynaecologische achterwacht. Voor het GHL geldt aanwezigheidsdienst, de gynaecologisch achterwacht is een bereikbaarheidsdienst.

Wat vragen wij?

We zoeken een gynaecoloog-oncoloog die zijn of haar mannetje staat in onze drie academische kerntaken: zorg, onderwijs en wetenschap. Je bent geregistreerd als gynaecoloog-oncoloog (of staat op het punt je fellowship gynaecologische oncologie af te ronden). Je bent gepromoveerd en hebt ambitie in de wetenschap blijkend uit participatie in, of liever nog initiatie van, onderzoek in de gynaecologische oncologie. Je bent BROK-gecertificeerd. We zoeken een teamplayer die inspireert en samen met ons de gemaakte plannen vervolmaakt, nieuwe initiatieven ontplooit en die bovenal staat te popelen samen aan de slag te gaan. Zo kunnen we als team de zorg voor vrouwen met gynaecologische kanker nóg beter maken dan die nu al is.  

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature kun je ook contact opnemen met prof. dr. Jan M.M. van Lith (afdelingshoofd), via het secretariaat: 071-526 28 96.

Een assessment is mogelijk onderdeel van de procedure.

Vooralsnog is de eerste gespreksronde gepland op donderdag 1 april 2021. Startdatum is in overleg, maar we streven ernaar je op zo kort mogelijke termijn aan te stellen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Gezondheid is één van de grootste uitdagingen van onze tijd: dat geldt voor de gezondheid van de patiënten in onze spreekkamer, maar nadrukkelijk ook voor de gezondheid van de wereldbevolking. Het LUMC gelooft dat deze uitdaging vraagt om een duidelijke visie en missie die we hebben weergegeven in ons strategisch plan:  ‘Grensverleggend beter worden’. Onze  maatschappelijke speerpunten zijn Oncologie, Regeneratieve geneeskunde en Population Health. Interactief samenspel tussen onze kerntaken (zorg, onderzoek en opleiding) is hierbij cruciaal en verweven in de praktijk van alle dag. Als gynaecoloog-oncoloog is je standplaats de afdeling Obstetrie & Gynaecologie. Deze afdeling heeft drie secties: Verloskunde, Gynaecologie & Voortplanting en Oncologie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Cor de Kroon, gynaecoloog-oncoloog, afdeling Obstetrie en Gynaecologie
071-526 28 45

Solliciteren