GMP Radiochemicus

Medisch & klinisch

Je functie

Voor de radiochemische GMP-faciliteit binnen de afdeling Radiologie van het LUMC zijn wij op zoek naar een chemicus die de productie van radiofarmaca volgens 'Good Manufacturing Practices' (GMP)-richtlijnen coördineert. Ben jij de geschikte kandidaat en word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Radiologie waar research een belangrijke rol speelt
• Je coördineert onderzoeksprojecten en werkt hier actief ook aan mee
• Samen met onderzoekers en eindgebruikers ga je duidelijke productkarakteristieken definiëren en vertalen naar een GMP-radiofarmacon dat voldoet aan de opgestelde kwaliteitsdocumenten
• Je bent een chemicus met aantoonbare expertise in een synthetisch organische en radiochemische richting
• Je hebt ervaring in het runnen van een laboratoriumfaciliteit en aansturen van personeel 

Wat ga je doen?

We verwachten van jou dat je actief deelneemt aan translationele onderzoeksprojecten en/of deze coördineert. Door je te richten op het produceren van radiofarmaca voor klinische studies, functioneer je als GMP-schakel tussen onderzoeksgroepen en klinische eindgebruikers. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het coördineren van de projecten, het in stand houden van de GMP-status van de radiochemische productie- en QC-faciliteit alsmede het opstellen en bijhouden van de nodige kwaliteitsdocumenten en het aansturen van personeel. Dit doe je in nauwe samenwerking met ons ziekenhuisapotheek.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zoeken wij een collega met aantoonbare expertise in een synthetisch organische en radiochemische richting. Het belangrijkste is dat je goede communicatieve vaardigheden hebt en je in staat bent om in teamverband samen te werken. Binnen de functie zal je met onderzoekers en eindgebruikers duidelijke productkarakteristieken definiëren en deze vervolgens vertalen richting een GMP-radiofarmacon dat voldoet aan de opgestelde kwaliteitsdocumenten. Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast heb je ervaring in het runnen van een laboratoriumfaciliteit en met het aansturen van personeel. Gepromoveerd zijn, bekendheid met GMP-productie en kwaliteitscontrole van grondstoffen en eindproducten en een kwalificatie in stralingshygiëne zijn een pre.

Meer informatie

We nodigen postdocs, senior researchers en research technicians uit om te solliciteren op deze vacature. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan de exacte rol worden ingevuld en ingeschaald. Als postdoc hoort hier een salaris bij van max. € 4.615,- (schaal 10, CAO UMC), als senior researcher is dit max. € 5.383,- (schaal 11, CAO UMC) en als research technician is dit max. € 3.712,- (schaal 8, CAO UMC).

Het geven van een presentatie behoort tot onze sollicitatieprocedure (ronde 2).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Radiologie herbergt de klinische disciplines Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Deze disciplines zijn volledig geïntegreerd binnen de afdeling. De klinische activiteiten van de afdeling zijn ondergebracht in orgaangerichte secties en omvatten diagnostiek en interventies. Research is een belangrijke focus, onder andere op het gebied van MRI-technieken, molecular imaging en beeldanalyse. Op de afdeling worden radiologen, nucleaire geneeskundigen, klinisch fysici en laboranten opgeleid en werkt men actief aan de opleiding van studenten (Technische) Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan, waaronder lezingen, seminars en workshops. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Het LUMC biedt daarnaast enorm veel kansen voor samenwerking met studenten en postdocs.

Contact: prof. Fijs van Leeuwen, professor, afdeling Radiologie
071 526 6029
f.w.b.van_leeuwen@lumc.nl

Solliciteren