GGZ Verpleegkundige/Sociotherapeut CURIUM

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij een zeer ervaren GGZ (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige of ervaren sociotherapeut en in het bezit van een BIG- of SKJ-registratie? Wil je werken met een uitdagende doelgroep, ben je stressbestendig en kun je goed outside the box denken? Dan is dit de vacature voor jou!

In het kort

• Je richt je op de behandeling van jongeren met complexe psychiatrische en sociale problemen die niet of onvoldoende profiteren van reguliere hulpverlening
• Je werkt in een team samen met medewerkers van LUMC Curium, Cardea, Brijder Jeugd en Rivierduinen
• Het verminderen van psychische symptomen, bevorderen van maatschappelijk functioneren en het realiseren van persoonlijk herstel zijn jouw belangrijkste hersteldomeinen
• Je werkgebied is Leiden en omstreken en de regio Duin – en Bollenstreek, standplaats Oegstgeest (Curium) en Leiden (Cardea)

Wat ga je doen?

Het JOT/FACT-team geeft behandeling en begeleiding aan jongeren - tussen de 12 en 23 jaar - met complex psychiatrische problemen in combinatie met moeilijkheden op meerdere levensgebieden. Zij kunnen de weg naar de reguliere hulp (tijdelijk) niet vinden of deze is onvoldoende gebleken. Redenen hiervoor zijn onder andere een complex psychiatrisch beeld, chronische problematiek, zorgmijding, crisisgevoelige problematiek en ingewikkelde systemische factoren. Als GGZ verpleegkundige/sociotherapeut bied je behandeling en begeleiding op verschillende hersteldomeinen: het verminderen van psychische symptomen, bevorderen van maatschappelijk functioneren en sociale participatie en het realiseren van persoonlijk herstel en kwaliteit van leven. We doen dit op basis van de Flexible Assertive Community Treatment (FACT) methodiek. Belangrijke kenmerken van FACT zijn: een multidisciplinair zorgaanbod, actieve benadering in de leefomgeving van de jongere (assertive outreach), een gedeelde caseload en intensieve zorg van variabele intensiteit voor langere tijd. Door ambulante en outreachende zorg te bieden kunnen wij precies daar helpen waar het nodig is: thuis, op school of bij de jongere op locatie. Onze zorg gebeurt op maat, in samenspraak met de jongere en diens netwerk. Je werkt binnen een multidisciplinaire team en er wordt gewerkt vanuit de herstelgerichte visie. Om deze jongeren te helpen wordt er met verschillende organisaties samengewerkt om ondersteuning te bieden op psychisch vlak, het vinden van dag- en vrijetijdsbesteding en het regelen van een werk- en/of woonplek. Je werkt zo veel mogelijk volgens de FACT-methodiek, waarbij jongeren in hun leefomgeving worden geholpen.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een doorgewinterde GGZ medewerker met uitgebreide ervaring binnen de (jeugd) GGZ. Je bent ofwel (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige of een zeer ervaren GGZ sociotherapeut. Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau afgerond en beschikt over een BIG of SKJ-registratie. Ervaring in het crisiswerk is een pre. Je bent zelfstandig, neemt graag initiatief maar bent zeker ook een teamspeler. Je kunt je goed inleven in anderen en je kijkt kritisch naar je eigen handelen. Je hebt het vermogen om te leren van je collega’s en je eigen kennis en ervaring te delen en over te dragen. Humor, relativeringsvermogen, stressbestendigheid en goed outside the box kunnen denken en handelen zijn noodzakelijke eigenschappen voor deze functie. Je hebt affiniteit met bemoeizorg en met jongeren die vastgelopen zijn op meerdere gebieden. Daar is zelfvertrouwen voor nodig en uiteraard beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je kent de GGZ-wereld goed en weet dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit en een oplossingsgerichte en proactieve houding absoluut nodig zijn. Je kunt goed je tijd indelen en prioriteiten stellen. Je bent bekend met de Meldcode Kindermishandeling en je kunt deze toepassen in je dagelijks werk.

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Evelien Luijt, recruiter

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat niet nodig is. Het JOT is een samenwerkingsverband van Brijder Jeugd, Cardea, Curium-LUMC en GGZ Rivierduinen. Deze samenwerking is opgezet om vanuit één team jongeren te helpen die moeilijk aansluiting vinden bij de reguliere hulpverlening. Zo kunnen wij jongeren en hun omgeving op meerdere vlakken tegelijk helpen. Dagelijks zetten wij ons er voor in om de kwaliteit die wij leveren nog verder te verbeteren.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Antoinette de Jong

Contact: Antoinette de Jong, zorgmanager, zorglijn Complexe en Gezinsproblematiek

a.j.de_jong@lumc.nl

Solliciteren