Flowcytometrie Operator

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Vanwege de uitbreiding van ons instrumentenarsenaal zijn wij op zoek naar een zeer gemotiveerde operator voor onze Flowcytometrie Core Faciliteit (FCF). Ben jij enthousiast over je carrière, maar ben je op zoek naar meer uitdaging dan een traditionele academische- of laboratoriumpositie? Heb jij de nodige kennis en expertise op het gebied van flowcytometrie, ben je servicegericht, goed in problemen oplossen én vind je het leuk om jouw kennis van flowcytometrie te delen? Lees dan snel verder!

In het kort

• Je komt te werken in een team bestaande uit zes operators, een floormanager en een coördinator
• Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de Flowcytometrie Core Faciliteit (FCF) in het LUMC
• Je draagt bij aan continue innovatie op het gebied van flowcytometrie en massacytometrie
• Je bent servicegericht, hebt een probleemoplossend vermogen en vindt onderwijs geven leuk en uitdagend
• In deze functie is het belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst

Wat ga je doen?

Als flow/massa-cytometrie operator heb je een afwisselend takenpakket, waarbij jouw primaire doel is om de beschikbaarheid en hoge kwaliteit van meer dan twintig instrumenten van de FCF te garanderen. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met zes collega operators en onder begeleiding van een floormanager en een coördinator. Met elkaar verzorgen jullie de educatie aan beginnende en gevorderde gebruikers. Jullie zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, kalibratie en probleemoplossing van apparatuur en bieden ondersteuning bij experimenten van gebruikers; van ontwerp tot uitvoering en data-analyse. Daarnaast werk je samen met ons managementteam aan de continue vernieuwing en innovatie van technieken en apparatuur binnen de FCF. Denk hierbij aan 12-15 kleuren flowcytometrie en celsortering, ≥ 35 kleuren spectrale flowcytometrie en ≥ 45 kleuren massacytometrie (CyTOF). En dit met de allernieuwste instrumenten, geavanceerde multidimensionale data analyse methoden en verdere technische verbeteringen in de flowcytometrie en massacytometrie toepassingen en research

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde HLO-opleiding of een inhoudelijk vergelijkbare universitaire studie. Tevens heb je een uitstekende kennis van de flowcytometrie en/of massacytometrie. Je begrijpt goed hoe een centrale faciliteit functioneert, waarbij de focus ligt op hoge kwaliteit en servicegerichtheid. Daarnaast vind je het leuk je kennis en ervaring te delen en heb je interesse in techniek en nieuwe onderzoek- en technische ontwikkelingen. De Nederlandse als de Engelse taal beheers je goed, zowel mondeling als schriftelijk. Verder stel je je van nature proactief en oplossingsgericht op en weet je van aanpakken.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen. Een opdracht maakt mogelijk deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aroena Badal

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De FCF is binnen het LUMC een voorbeeld van een ‘technology focus area’. Dit betekent dat deze afdeling niet alleen ondersteuning en begeleiding biedt of onderwijs geeft op het gebied van flowcytometrie, celsortering en massacytometrie, maar ook dat we innovatie  en onderzoek uitvoeren, zowel op technisch gebied als het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. De FCF biedt ondersteuning aan voor alle aspecten van cytometrie (experimenteel ontwerp, celkleuringen, instellen en kalibratie van apparatuur, data-acquisitie en data-analyse), zowel aan onderzoekers van het LUMC en de Universiteit Leiden, als aan externe onderzoekers, waaronder  onderzoekers van het Leiden Bioscience Park. Sinds januari 2017 beheert de FCF meer dan twintig standaard en geavanceerde flowcytometers, drie cell sorters en twee massacytometers (Helios én Hyperion) voor zowel research als diagnostiek. Het FCF operator team staat onder leiding van coördinator dr. Koen Schepers. Onze ambitie is om de FCF verder te laten uitgroeien tot een landelijk toonaangevende core faciliteit die uitstekende service biedt en ‘state of the art’ research en diagnostiek bedrijft.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere (interne) opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marjolijn Hameetman, vice-coördinator, afdeling FCF
071 526 33 93

Solliciteren