Fellow Longarts

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Longziekten is op zoek naar een ambitieuze fellow die zich het komende jaar wil inzetten voor het LUMC. Speerpunten van onze afdeling zijn thoracale oncologie, interstitiële longziekten (ILD) en ernstig longemfyseem. Naast deze uitdagende en stimulerende patiëntenzorg zijn onderwijs en wetenschappelijk onderzoek belangrijke aandachtsgebieden. Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Je draagt zorg voor het bedrijven en superviseren van klinische zorg op de verpleegafdeling en consultatieve taken
• Je voert managementtaken uit en zet je in voor het verbeteren van de bedrijfsvoering
• Je bent actief betrokken bij het onderwijs voor onze arts-assistenten, coassistenten en studenten
• Je hebt de mogelijkheid je te bekwamen in interventies, ILD en oncologische zorg

Wat ga je doen?

Als fellow op de afdeling Longziekten verricht je werkzaamheden binnen de patiëntenzorg, wetenschap en onderwijs in onze organisatie. Zo richt jij je op het ondersteunen en superviseren van klinische werkzaamheden op de verpleegafdeling Longziekten met daarbij consultatieve taken op andere afdelingen, waaronder de IC. Daarnaast neem je actief deel aan de opleiding van aios, anios, coassistenten en studenten, waarbij je graag je kennis en ervaring deelt. Verder ben je betrokken bij het management en de bedrijfsvoering van de afdeling. Tot slot heb je de mogelijkheid je verder te bekwamen in interventies (onder andere starre scopie, EBUS/EUS-B, bronchusventielen), ILD en oncologische zorg.

Wat vragen wij?

Je bent een bevlogen en enthousiaste longarts die zich het komend jaar wilt binden aan het LUMC en een bijdrage wilt leveren aan ons ambitieuze team. Je hebt interesse in en affiniteit met de (algemene) kliniek en wilt een actieve inbreng leveren aan de bedrijfsvoering. Verder ben je communicatief vaardig en heb je goede contactuele eigenschappen. Dit komt goed van pas in je omgang met patiënten en collega’s. Bovendien spreekt het geven van onderwijs en het deelnemen aan onze wetenschappelijke besprekingen je aan.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Binnen het LUMC richt de afdeling Longziekten zich hoofdzakelijk op thoracale oncologie, ILD en ernstig longemfyseem (alpha-1 antitrypsine deficiëntie). Wij zetten ons in om topreferente zorg te koppelen aan een servicegerichte samenwerking met andere klinische afdelingen binnen het LUMC én in de regio. Hierin spelen onze patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol. Onze vakgroep bestaat uit elf longartsen en heeft de volledige opleidingsbevoegdheid voor longziekten. Daarnaast participeert onze vakgroep in diverse (voor)opleidingen van interne geneeskunde, geriatrie, cardiologie en reumatologie. Ook vervullen wij een rol bij de opleiding van coassistenten en studenten (technische) geneeskunde. Momenteel zijn er acht arts-assistenten werkzaam op onze afdeling.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Je krijgt de gelegenheid om cursussen te volgen op gebied van reumatologie, cardiologie en statistiek. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Maarten Ninaber, senior medisch specialist, afdeling Longziekten
071 526 29 50

Solliciteren