Educatief Therapeut Curium

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Educatieve therapie, School- en Beroepsoriëntatie (ESB) behandelt kinderen en jongeren die in ernstige mate zijn vastgelopen in het onderwijs en/of de arbeidsmarkt vanwege (vermoedelijk) een psychiatrische stoornis. Wij observeren welk toekomstperspectief op schoolgebied haalbaar is. We behandelen en trainen vaardigheden om de vervolgstappen succesvol te laten zijn. Puzzel jij, als educatief therapeut, samen met ons team de juiste zorg bij elkaar?

In het kort

• Je komt te werken bij LUMC Curium, afdeling ESB
• Je werkt met kinderen en jongeren die (vermoedelijk) een psychiatrische stoornis hebben
• Je behandelt en begeleidt het kind, maar onderzoekt en adviseert ook over een passend schoolprogramma

Wat ga je doen?

Als educatief therapeut werk je met kinderen en jongeren die (een vermoeden van) een psychiatrische stoornis hebben. Het gaat om kinderen en jongeren met een lange, negatieve schoolcarrière en diverse wisselingen in het (speciaal) onderwijs. Vaak is er sprake van een combinatie van complexe kinderpsychiatrische problematiek, ernstige leerproblemen of leerstoornissen en ernstige gedragsproblematiek. Als educatief therapeut begeleidt en behandel je het kind, maar onderzoek en adviseer je ook over welk schooltype het beste bij het kind past. Onze kinderen zitten in kleine interne klassen, met voor ieder een op maat gesneden onderwijsprogramma. Onze behandelingen vragen om intensieve samenwerking. Daarom werk je nauw samen met de familie van het kind, het interne onderwijs en de andere behandelaren. Je zorgt voor een positief en veilig leerklimaat, zodat de kinderen optimaal van hun onderwijsprogramma kunnen profiteren.

Wat vragen wij?

Je bent een educatief therapeut met een afgeronde wo-opleiding in orthopedagogiek of psychologie en bent geregistreerd in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Je hebt kennis van regulier en speciaal onderwijs en bent bekend met psychiatrische ziektebeelden in relatie tot leerproblemen/-stoornissen. Je houdt van variatie in problematiek en behandeling. Voordat een kind de stap naar school kan zetten, onderzoek jij welk schooltype het beste past. Is er extra behandeling nodig, dan adviseer jij daarover en (deels) behandel je het kind ook zelf. Daar is zelfvertrouwen voor nodig en goede communicatieve vaardigheden. Je kent de GGZ-wereld en weet dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit en een oplossingsgerichte en proactieve houding absoluut nodig zijn. Je hebt inzicht in groepsdynamische processen en kunt hier goed mee omgaan. Daarnaast bewaak je goed je eigen grenzen en weet je wanneer je corrigerend moet optreden.

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een contract aangeboden voor een jaar. 

De inzet en functie van de educatief therapeuten binnen LUMC-Curium wordt momenteel door een werkgroep opnieuw vastgesteld. De verwachting is dat de inhoud van de functie deels zal veranderen.

Tijdens het sollicitatiegesprek bespreken we graag de laatste stand van zaken. Mede vanwege deze ontwikkeling is er in eerste instantie sprake van een tijdelijk contract.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Pieter Hoek

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Met passie zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Zij komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is, we bekijken samen welke behandeling het beste past bij de hulpvraag. Naast onze kerntaak patiëntenzorg, richten wij ons ook op opleiding, onderwijs en onderzoek, LUMC Curium heeft twee locaties in Gouda en Oegstgeest en is onderdeel van de afdeling Psychiatrie van het LUMC

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Ronald Gordijn, zorgmanager, afdeling Curium
06– 46004896

Solliciteren