Echoscopist Polikliniek Verloskunde

Medisch & klinisch

Je functie

Bij 3 tot 5 % van alle pasgeborenen wordt een aangeboren afwijking vastgesteld. Een aantal van deze afwijkingen kan met behulp van echoscopisch onderzoek al tijdens de zwangerschap worden opgespoord. Bij het LUMC vindt een echoscopisch onderzoek altijd plaats als er sprake is van een medische indicatie. Nu met de invoering van ET-SEO zijn wij ter versterking van ons team op zoek naar twee echoscopisten. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je werkt de polikliniek Verloskunde
• Dagelijks bezoeken ruim 100 zwangere vrouwen onze polikliniek
• De afdeling vervult zowel regionaal als landelijk een centrumfunctie
• Je verricht zelfstandig ET-SEO, SEO en GUO1 onderzoek
• Je hebt een docerende rol binnen ons echo onderwijsprogramma

Wat ga je doen?

Je verricht zelfstandig ET-SEO, SEO en GUO1 onderzoek in onze polikliniek. Voor het verrichten van GUO1 volg je een intern opleidingstraject. Daarnaast leid je aios en klinisch verloskundigen op tot het zelfstandig kunnen verrichten van echoscopisch onderzoek (ligging, biometrie, doppler, cervixlengte-meting) en heb je een superviserende rol rondom de echospreekuren die door hen worden uitgevoerd. Verder heb je, samen met de echoscopist van de afdeling gynaecologie, een docerende rol binnen het bestaande echo onderwijsprogramma voor de aios die op onze afdeling worden opgeleid tot gynaecoloog.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde (para-)medische opleiding op hbo-niveau en een voltooide opleiding echoscopie volgens de landelijk gestelde eisen (RIVM). Daarnaast is het een vereiste dat je kennis hebt van de vakgebieden verloskunde en gynaecologie. Binnen dit werk is het belangrijk dat je een flexibele instelling hebt en beschikt over goede contactuele eigenschappen. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en bent bestand tegen een hoge werkdruk.

Meer informatie

Door de invoering van de ET-SEO is er ruimte voor twee echoscopisten. In overleg worden je werkdagen en    
-uren bepaald.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Iedere dag bezoeken ruim 100 zwangere vrouwen onze polikliniek Verloskunde. Onze afdeling vervult zowel regionaal als landelijk een centrumfunctie. Zo zijn wij het regionale verwijscentrum voor geavanceerd ultrageluidonderzoek bij een verhoogd risico op foetale afwijkingen (GUO1) en bij het vermoeden op foetale afwijkingen in de huidige zwangerschap (GUO2). Daarnaast fungeert de afdeling als landelijk verwijscentrum voor foetale therapie. De subafdeling obstetrische echoscopie is een enthousiast team met een goede collegiale sfeer. Wij voeren transabdominaal en transvaginaal echoscopisch onderzoek uit bij klinische en poliklinische patiënten. Daarnaast heeft de afdeling taken op het gebied van onderwijs en opleiding en is men er op gericht de kwaliteit van het eigen beroepsmatig handelen te verhogen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Phebe Adama van Scheltema, arts-prenatale, polikliniek Verloskunde
071 529 91 99

Solliciteren